Świetlica Św. Józefa

W dbałości o właściwe formy spędzania wolnego czasu, Caritas proponuje najmłodszym zabawy, relaks i pomoc w nauce w świetlicy im. św. Józefa.

Celem programu świetlicy jest zadbanie o rozwój osobisty jej wychowanków oraz zaoferowanie im jak najszerszej gamy form spędzania popołudnia. Ciekawe zajęcia: artystyczne, muzyczno-teatralne, plastyczno-techniczne, polonistyczne, sportowe, komputerowe a także relaksacyjne spotykają się wśród dzieci z ogromnym zainteresowaniem. Doświadczeni i zaangażowani wychowawcy oraz wolontariusze chętnie wspomagają uczniów w odrabianiu prac domowych i wspierają młodzież w trudnych dla niej sytuacjach życiowych. Podczas pobytu w świetlicy podopieczni mają zapewniony posiłek - podwieczorek.

Uczestnicy zajęć chętnie organizują wspólne zabawy integracyjne oraz przez rozmaite gry poznają siebie, uczą się pozytywnego myślenia jak i rozwijają swoje umiejętności społeczne.

Świetlica im. Św. Józefa
znajduje się przy Drodze Mazurskiej 1a w Mniszku,
czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 15.00 – 19.00.

Kierownik: Zofia Frankiewicz-Duda

Osoba odpowiedzialna: Beata Wyczyńska - Hoppe

ul. Marcinkowskiego 6-8

86-300 Grudziądz

tel/fax. (056) 6431641

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.