Świetlica Św. Józefa

W dbałości o właściwe formy spędzania wolnego czasu, Caritas proponuje najmłodszym zabawy, relaks i pomoc w nauce w świetlicy im. św. Józefa.

Celem programu świetlicy jest zadbanie o rozwój osobisty jej wychowanków oraz zaoferowanie im jak najszerszej gamy form spędzania popołudnia. Ciekawe zajęcia: artystyczne, muzyczno-teatralne, plastyczno-techniczne, polonistyczne, sportowe, komputerowe a także relaksacyjne spotykają się wśród dzieci z ogromnym zainteresowaniem. Doświadczeni i zaangażowani wychowawcy oraz wolontariusze chętnie wspomagają uczniów w odrabianiu prac domowych i wspierają młodzież w trudnych dla niej sytuacjach życiowych. Podczas pobytu w świetlicy podopieczni mają zapewniony posiłek - podwieczorek.

Uczestnicy zajęć chętnie organizują wspólne zabawy integracyjne oraz przez rozmaite gry poznają siebie, uczą się pozytywnego myślenia jak i rozwijają swoje umiejętności społeczne.

Świetlica im. Św. Józefa
znajduje się przy Drodze Mazurskiej 1a w Mniszku,
czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 15.00 – 19.00.

Kierownik: Zofia Frankiewicz-Duda

Osoba odpowiedzialna: Beata Wyczyńska - Hoppe

ul. Marcinkowskiego 6-8

86-300 Grudziądz

tel/fax. (056) 6431641

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".