Świetlica Św. Józefa

W dbałości o właściwe formy spędzania wolnego czasu, Caritas proponuje najmłodszym zabawy, relaks i pomoc w nauce w świetlicy im. św. Józefa.

Celem programu świetlicy jest zadbanie o rozwój osobisty jej wychowanków oraz zaoferowanie im jak najszerszej gamy form spędzania popołudnia. Ciekawe zajęcia: artystyczne, muzyczno-teatralne, plastyczno-techniczne, polonistyczne, sportowe, komputerowe a także relaksacyjne spotykają się wśród dzieci z ogromnym zainteresowaniem. Doświadczeni i zaangażowani wychowawcy oraz wolontariusze chętnie wspomagają uczniów w odrabianiu prac domowych i wspierają młodzież w trudnych dla niej sytuacjach życiowych. Podczas pobytu w świetlicy podopieczni mają zapewniony posiłek - podwieczorek.

Uczestnicy zajęć chętnie organizują wspólne zabawy integracyjne oraz przez rozmaite gry poznają siebie, uczą się pozytywnego myślenia jak i rozwijają swoje umiejętności społeczne.

Świetlica im. Św. Józefa
znajduje się przy Drodze Mazurskiej 1a w Mniszku,
czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 15.00 – 19.00.

Kierownik: Zofia Frankiewicz-Duda

Osoba odpowiedzialna: Beata Wyczyńska - Hoppe

ul. Marcinkowskiego 6-8

86-300 Grudziądz

tel/fax. (056) 6431641

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.