Dzisiaj w świetlicy dzieci uczestniczyły w warsztatach „Truskawkowy zawrót głowy”. Korzystając z dostępności truskawek pochodzących z polskich upraw dzieci miały możliwość zapoznania się z ciekawostkami na temat tego pysznego owocu a także przygotować na jego bazie pyszny koktajl.
„Włoskie smaki” z okazji Dnia Dziecka
Dzień Dziecka w świetlicy św. Józefa
Fundusze Europejskie NA POMOC ŻYWNOŚCIOWĄ 2021-2027
Terminy dystrybucji żywnościowych w formie paczek dla zakwalifikowanych osób potrzebujących
FUNDUSZE EUROPEJSKIE NA POMOC ŻYWNOŚCIOWĄ – Grudziądzkie Centrum Caritas
Szanowni Państwo Uprzejmie informujemy, iż rozpoczyna się kolejny program wsparcia żywnościowego dla osób potrzebujących: Program Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Społecznego +. Program realizowany jest w okresie 09.2023-11.2024. Dystrybucja artykułów spożywczych do osób potrzebujących planowana jest w
Dzień Dziecka i jubileusz w świetlicy Św. Józefa
Tegoroczny Dzień Dziecka w świetlicy opiekuńczo-profilaktycznej Św. Józefa miał bardzo uroczysty charakter, gdyż był połączony z obchodami jubileuszu 20-lecia powstania świetlicy. Podczas festynu nie zabrakło zabaw i muzyki a na koniec nagród i prezentów. Jednym z elementów tego dnia było
Festyn z okazji Dnia Dziecka w świetlicy Przystań
W tym radosnym dniu dzieci ze świetlicy opiekuńczo-profilaktycznej Przystań uczestniczyły w festynie zorganizowanym w naszym ogrodzie. Jednym z elementów tego dnia było przygotowywanie przez dzieci zdrowych deserów lodowych w ramach warsztatów zorganizowanych przy wsparciu Fundacji Kulczyk.
„Białe ferie… na talerzu” – zajęcia w świetlicy Św. Józefa
W ramach realizacji projektu Żółty talerz” dzieci ze świetlicy opiekuńczo-profilaktycznej Św. Józefa komponowały dania z wykorzystaniem produktów nabiałowych: kaszkę manną z owocami; płatki z mlekiem, miodem i suszonymi owocami; kakao; jogurty z musli, owocami itp. W ferie śniegu nam zabrakło
„Białe ferie na talerzu” – warsztaty w świetlicy Przystań
W ramach realizacji projektu Żółty talerz” dzieci ze świetlicy opiekuńczo-profilaktycznej Przystań uczestniczyły w warsztatach z komponowania dań i deserów z wykorzystaniem produktów nabiałowych. Część warsztatową poprowadził uczeń kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu. Dzieci
„Wesołe kanapki” – zajęcia dla dzieci ze świetlic Caritas
Pomimo szarej pogody za oknem w naszych świetlicach jest bardzo kolorowo! W tym tygodniu dzieci przygotowały „wesołe kanapki” i owocowe podwieczorki

