kwi 19, 2017

Z kroniki Świetlicy św. Józefa… - Spotkanie wielkanocne 2017

We wtorek 11 kwietnia br. w Świetlicy św. Józefa odbyło się uroczyste spotkanie wielkanocne z udziałem zaproszonych gości, licznie zgromadzonych rodziców, wychowawców oraz dzieci. Spotkanie rozpoczęło się od powitania gości przez kierownika świetlicy Zofię Frankiewicz – Dudę. Następnie dzieci zaprezentowały część artystyczną –przedstawienie o tematyce wielkanocnej oraz układ taneczny.

Okolicznościowe słowo do zebranych wygłosiła wicedyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas Beata Wyczyńska - Hoppe. Zebrani symbolicznie podzielili się poświęconym w tym dniu przez proboszcza parafii ks. Zdzisława Syldatka jajkiem i zasiedli do przygotowanego poczęstunku. Nie zabrakło wspólnych rozmów i upominków dla dzieci, które szczególnie aktywnie i regularnie uczestniczą w zajęciach. Wszystkie dzieci otrzymały świąteczne prezenty od „zajączka”.  Spotkanie upłynęło w miłej, rodzinnej atmosferze.

Kierownik i wychowawcy Świetlicy św. Józefa

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".