kwi 19, 2017

Z kroniki Świetlicy św. Józefa… - Spotkanie wielkanocne 2017

We wtorek 11 kwietnia br. w Świetlicy św. Józefa odbyło się uroczyste spotkanie wielkanocne z udziałem zaproszonych gości, licznie zgromadzonych rodziców, wychowawców oraz dzieci. Spotkanie rozpoczęło się od powitania gości przez kierownika świetlicy Zofię Frankiewicz – Dudę. Następnie dzieci zaprezentowały część artystyczną –przedstawienie o tematyce wielkanocnej oraz układ taneczny.

Okolicznościowe słowo do zebranych wygłosiła wicedyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas Beata Wyczyńska - Hoppe. Zebrani symbolicznie podzielili się poświęconym w tym dniu przez proboszcza parafii ks. Zdzisława Syldatka jajkiem i zasiedli do przygotowanego poczęstunku. Nie zabrakło wspólnych rozmów i upominków dla dzieci, które szczególnie aktywnie i regularnie uczestniczą w zajęciach. Wszystkie dzieci otrzymały świąteczne prezenty od „zajączka”.  Spotkanie upłynęło w miłej, rodzinnej atmosferze.

Kierownik i wychowawcy Świetlicy św. Józefa

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.