kwi 19, 2017

Z kroniki Świetlicy św. Józefa… - Spotkanie wielkanocne 2017

We wtorek 11 kwietnia br. w Świetlicy św. Józefa odbyło się uroczyste spotkanie wielkanocne z udziałem zaproszonych gości, licznie zgromadzonych rodziców, wychowawców oraz dzieci. Spotkanie rozpoczęło się od powitania gości przez kierownika świetlicy Zofię Frankiewicz – Dudę. Następnie dzieci zaprezentowały część artystyczną –przedstawienie o tematyce wielkanocnej oraz układ taneczny.

Okolicznościowe słowo do zebranych wygłosiła wicedyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas Beata Wyczyńska - Hoppe. Zebrani symbolicznie podzielili się poświęconym w tym dniu przez proboszcza parafii ks. Zdzisława Syldatka jajkiem i zasiedli do przygotowanego poczęstunku. Nie zabrakło wspólnych rozmów i upominków dla dzieci, które szczególnie aktywnie i regularnie uczestniczą w zajęciach. Wszystkie dzieci otrzymały świąteczne prezenty od „zajączka”.  Spotkanie upłynęło w miłej, rodzinnej atmosferze.

Kierownik i wychowawcy Świetlicy św. Józefa

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.