kwi 19, 2017

Spotkanie Wielkanocne w ŚDS

Tradycyjnie tuż przed Świętami Wielkanocnymi odbyło się uroczyste spotkanie, w którym wzięli udział uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas, pracownicy i zaproszeni goście. Po części artystycznej  i poświęceniu pokarmów zasiedliśmy do pięknie udekorowanych stołów aby w rodzinnej atmosferze jeść uroczyste śniadanie. Spotkanie to było uwieńczeniem kilkudniowych przygotowań, w które z wielką radością, ale też w miarę swoich możliwości włączyli się uczestnicy, o nagrodzeniu których nie zapomniał symboliczny „zajączek”.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.