kwi 19, 2017

Spotkanie Wielkanocne w ŚDS

Tradycyjnie tuż przed Świętami Wielkanocnymi odbyło się uroczyste spotkanie, w którym wzięli udział uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas, pracownicy i zaproszeni goście. Po części artystycznej  i poświęceniu pokarmów zasiedliśmy do pięknie udekorowanych stołów aby w rodzinnej atmosferze jeść uroczyste śniadanie. Spotkanie to było uwieńczeniem kilkudniowych przygotowań, w które z wielką radością, ale też w miarę swoich możliwości włączyli się uczestnicy, o nagrodzeniu których nie zapomniał symboliczny „zajączek”.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.