kwi 19, 2017

Spotkanie Wielkanocne w ŚDS

Tradycyjnie tuż przed Świętami Wielkanocnymi odbyło się uroczyste spotkanie, w którym wzięli udział uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas, pracownicy i zaproszeni goście. Po części artystycznej  i poświęceniu pokarmów zasiedliśmy do pięknie udekorowanych stołów aby w rodzinnej atmosferze jeść uroczyste śniadanie. Spotkanie to było uwieńczeniem kilkudniowych przygotowań, w które z wielką radością, ale też w miarę swoich możliwości włączyli się uczestnicy, o nagrodzeniu których nie zapomniał symboliczny „zajączek”.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.