kwi 19, 2017

Spotkanie Wielkanocne w ŚDS

Tradycyjnie tuż przed Świętami Wielkanocnymi odbyło się uroczyste spotkanie, w którym wzięli udział uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas, pracownicy i zaproszeni goście. Po części artystycznej  i poświęceniu pokarmów zasiedliśmy do pięknie udekorowanych stołów aby w rodzinnej atmosferze jeść uroczyste śniadanie. Spotkanie to było uwieńczeniem kilkudniowych przygotowań, w które z wielką radością, ale też w miarę swoich możliwości włączyli się uczestnicy, o nagrodzeniu których nie zapomniał symboliczny „zajączek”.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.