ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

kwi 19, 2017

Spotkanie Wielkanocne w ŚDS

Tradycyjnie tuż przed Świętami Wielkanocnymi odbyło się uroczyste spotkanie, w którym wzięli udział uczestnicy zajęć Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas, pracownicy i zaproszeni goście. Po części artystycznej  i poświęceniu pokarmów zasiedliśmy do pięknie udekorowanych stołów aby w rodzinnej atmosferze jeść uroczyste śniadanie. Spotkanie to było uwieńczeniem kilkudniowych przygotowań, w które z wielką radością, ale też w miarę swoich możliwości włączyli się uczestnicy, o nagrodzeniu których nie zapomniał symboliczny „zajączek”.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.