mar 31, 2017

Wielkanocna zbiórka żywności

Banki Żywności zachęcają do udziału w Wielkanocnej Zbiórce Żywności, która odbędzie się w terminie 31 marca - 2 kwietnia. W akcji wezmą również grudziądzkie sklepy. Zachęcamy do włączenia się w tą akcję.

Zebrane produkty trafią m.in. do: hospicjów, domów samotnej matki, schronisk dla ofiar przemocy, noclegowni, jadłodajni dla ubogich, rodzinnych domów dziecka i świetlic środowiskowych. Z pomocy skorzystają również: rodziny wielodzietne, osoby chore, samotnie wychowujące dzieci, bezdomne oraz żyjące w ubóstwie.

Do akcji może się przyłączyć każdy. Wystarczy kupić np. słodycze, olej, konserwy, mąkę, kaszę lub inne produkty z długim terminem przydatności do spożycia i przekazać je wolontariuszom, którzy czekać będą w sklepach.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.