mar 31, 2017

Wielkanocna zbiórka żywności

Banki Żywności zachęcają do udziału w Wielkanocnej Zbiórce Żywności, która odbędzie się w terminie 31 marca - 2 kwietnia. W akcji wezmą również grudziądzkie sklepy. Zachęcamy do włączenia się w tą akcję.

Zebrane produkty trafią m.in. do: hospicjów, domów samotnej matki, schronisk dla ofiar przemocy, noclegowni, jadłodajni dla ubogich, rodzinnych domów dziecka i świetlic środowiskowych. Z pomocy skorzystają również: rodziny wielodzietne, osoby chore, samotnie wychowujące dzieci, bezdomne oraz żyjące w ubóstwie.

Do akcji może się przyłączyć każdy. Wystarczy kupić np. słodycze, olej, konserwy, mąkę, kaszę lub inne produkty z długim terminem przydatności do spożycia i przekazać je wolontariuszom, którzy czekać będą w sklepach.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".