mar 31, 2017

Wielkanocna zbiórka żywności

Banki Żywności zachęcają do udziału w Wielkanocnej Zbiórce Żywności, która odbędzie się w terminie 31 marca - 2 kwietnia. W akcji wezmą również grudziądzkie sklepy. Zachęcamy do włączenia się w tą akcję.

Zebrane produkty trafią m.in. do: hospicjów, domów samotnej matki, schronisk dla ofiar przemocy, noclegowni, jadłodajni dla ubogich, rodzinnych domów dziecka i świetlic środowiskowych. Z pomocy skorzystają również: rodziny wielodzietne, osoby chore, samotnie wychowujące dzieci, bezdomne oraz żyjące w ubóstwie.

Do akcji może się przyłączyć każdy. Wystarczy kupić np. słodycze, olej, konserwy, mąkę, kaszę lub inne produkty z długim terminem przydatności do spożycia i przekazać je wolontariuszom, którzy czekać będą w sklepach.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.