mar 9, 2017

8 MARCA – SALON URODY W ŚDS

Tradycją już jest, że w tym dniu panowie w grudziądzkim Środowiskowym Domu Samopomocy przygotowują niespodziankę dla pań. Tym razem była ona inna niż dotychczas.

Uczennice Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych pod kierunkiem p. Katarzyny Wierzbowskiej zadbały by uczestniczki ŚDS poczuły się wyjątkowe, atrakcyjne i kobiece. W salonie urody który powstał na chwilę w naszym domu wykonywane były piękne fryzury, makijaż i manicure. Zabiegi te dały wiele radości i uśmiechu oraz nowych doświadczeń dla obu stron.

Piękne panie po wizycie w salonie urody zostały zaproszone na kawę i deser własnoręcznie wykonany przez panów. Nie zabrakło również życzeń oraz upominku dla każdej pani.

A.S.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.