mar 9, 2017

8 MARCA – SALON URODY W ŚDS

Tradycją już jest, że w tym dniu panowie w grudziądzkim Środowiskowym Domu Samopomocy przygotowują niespodziankę dla pań. Tym razem była ona inna niż dotychczas.

Uczennice Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych pod kierunkiem p. Katarzyny Wierzbowskiej zadbały by uczestniczki ŚDS poczuły się wyjątkowe, atrakcyjne i kobiece. W salonie urody który powstał na chwilę w naszym domu wykonywane były piękne fryzury, makijaż i manicure. Zabiegi te dały wiele radości i uśmiechu oraz nowych doświadczeń dla obu stron.

Piękne panie po wizycie w salonie urody zostały zaproszone na kawę i deser własnoręcznie wykonany przez panów. Nie zabrakło również życzeń oraz upominku dla każdej pani.

A.S.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.