mar 9, 2017

8 MARCA – SALON URODY W ŚDS

Tradycją już jest, że w tym dniu panowie w grudziądzkim Środowiskowym Domu Samopomocy przygotowują niespodziankę dla pań. Tym razem była ona inna niż dotychczas.

Uczennice Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych pod kierunkiem p. Katarzyny Wierzbowskiej zadbały by uczestniczki ŚDS poczuły się wyjątkowe, atrakcyjne i kobiece. W salonie urody który powstał na chwilę w naszym domu wykonywane były piękne fryzury, makijaż i manicure. Zabiegi te dały wiele radości i uśmiechu oraz nowych doświadczeń dla obu stron.

Piękne panie po wizycie w salonie urody zostały zaproszone na kawę i deser własnoręcznie wykonany przez panów. Nie zabrakło również życzeń oraz upominku dla każdej pani.

A.S.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.