mar 9, 2017

8 MARCA – SALON URODY W ŚDS

Tradycją już jest, że w tym dniu panowie w grudziądzkim Środowiskowym Domu Samopomocy przygotowują niespodziankę dla pań. Tym razem była ona inna niż dotychczas.

Uczennice Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych pod kierunkiem p. Katarzyny Wierzbowskiej zadbały by uczestniczki ŚDS poczuły się wyjątkowe, atrakcyjne i kobiece. W salonie urody który powstał na chwilę w naszym domu wykonywane były piękne fryzury, makijaż i manicure. Zabiegi te dały wiele radości i uśmiechu oraz nowych doświadczeń dla obu stron.

Piękne panie po wizycie w salonie urody zostały zaproszone na kawę i deser własnoręcznie wykonany przez panów. Nie zabrakło również życzeń oraz upominku dla każdej pani.

A.S.

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.