mar 9, 2017

8 MARCA – SALON URODY W ŚDS

Tradycją już jest, że w tym dniu panowie w grudziądzkim Środowiskowym Domu Samopomocy przygotowują niespodziankę dla pań. Tym razem była ona inna niż dotychczas.

Uczennice Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych pod kierunkiem p. Katarzyny Wierzbowskiej zadbały by uczestniczki ŚDS poczuły się wyjątkowe, atrakcyjne i kobiece. W salonie urody który powstał na chwilę w naszym domu wykonywane były piękne fryzury, makijaż i manicure. Zabiegi te dały wiele radości i uśmiechu oraz nowych doświadczeń dla obu stron.

Piękne panie po wizycie w salonie urody zostały zaproszone na kawę i deser własnoręcznie wykonany przez panów. Nie zabrakło również życzeń oraz upominku dla każdej pani.

A.S.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.