lut 15, 2017

Bal karnawałowy w Środowiskowym Domu Samopomocy

Niech żyje bal. Bo to życie to bal jest nad bale! Niech żyje bal! Drugi raz nie zaproszą nas wcale! Orkiestra gra!... W Środowiskowym Domu Samopomocy prowadzonym przez Grudziądzkie Centrum Caritas ostatniego dnia stycznia odbył się tradycyjny Bal Karnawałowy. Na balu gościli i bawili się wspólnie z nami mieszkańcy DPS z ul. Parkowej i zespół muzyczny „Jaskółka.

Na bal wszyscy przyszli pięknie przebrani i rozpoczęli zabawę magicznym walcem, po czym długo wirowali w tańcu. W przerwach były konkursy z nagrodami, słodki poczęstunek, wybór Króla i Królowej Balu oraz ich wspólny taniec.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.