lut 6, 2017

III miejsce uczestników ŚDS w Mistrzostwach w Futbolu Stołowym

1 lutego 2017r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. W turnieju wzięło udział 16 drużyn  z województwa kujawsko-pomorskiego.

Zgodnie z przepisami obowiązującymi na tegorocznych mistrzostwach odbyło się losowanie grup, kwalifikacje do kolejnych rund i fazy pucharowej, a w końcu wyłonienie zwycięzcy turnieju. Nad przebiegiem poszczególnych rozgrywek czuwali sędziowie. Wszystkim dopisywał dobry humor, panowały zasady zdrowej rywalizacji i pozytywna atmosfera.  Doping widowni dodawał motywacji do jeszcze lepszej gry.

Rywalizacja była zacięta, a nasi Uczestnicy po pięknej walce zdobyli  III miejsce na podium. Na zakończenie turnieju odbyło się rozdanie dyplomów i upominków za udział w zawodach.

Dariusz Kruszewski

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.