lut 6, 2017

III miejsce uczestników ŚDS w Mistrzostwach w Futbolu Stołowym

1 lutego 2017r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. W turnieju wzięło udział 16 drużyn  z województwa kujawsko-pomorskiego.

Zgodnie z przepisami obowiązującymi na tegorocznych mistrzostwach odbyło się losowanie grup, kwalifikacje do kolejnych rund i fazy pucharowej, a w końcu wyłonienie zwycięzcy turnieju. Nad przebiegiem poszczególnych rozgrywek czuwali sędziowie. Wszystkim dopisywał dobry humor, panowały zasady zdrowej rywalizacji i pozytywna atmosfera.  Doping widowni dodawał motywacji do jeszcze lepszej gry.

Rywalizacja była zacięta, a nasi Uczestnicy po pięknej walce zdobyli  III miejsce na podium. Na zakończenie turnieju odbyło się rozdanie dyplomów i upominków za udział w zawodach.

Dariusz Kruszewski

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.