lut 6, 2017

III miejsce uczestników ŚDS w Mistrzostwach w Futbolu Stołowym

1 lutego 2017r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. W turnieju wzięło udział 16 drużyn  z województwa kujawsko-pomorskiego.

Zgodnie z przepisami obowiązującymi na tegorocznych mistrzostwach odbyło się losowanie grup, kwalifikacje do kolejnych rund i fazy pucharowej, a w końcu wyłonienie zwycięzcy turnieju. Nad przebiegiem poszczególnych rozgrywek czuwali sędziowie. Wszystkim dopisywał dobry humor, panowały zasady zdrowej rywalizacji i pozytywna atmosfera.  Doping widowni dodawał motywacji do jeszcze lepszej gry.

Rywalizacja była zacięta, a nasi Uczestnicy po pięknej walce zdobyli  III miejsce na podium. Na zakończenie turnieju odbyło się rozdanie dyplomów i upominków za udział w zawodach.

Dariusz Kruszewski

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.