cze 9, 2015

Dzień dziecka jak w bajce

Dzieci z dwóch, prowadzonych przez Grudziądzkie Centrum Caritas, świetlic opiekuńczo-wychowawczo-profilaktycznych - im. św. Józefa oraz „Przystani” - miło i aktywnie spędziło popołudnie 3 czerwca podczas Bajkowego Festynu z okazji Dnia Dziecka.

Nasi najmłodsi goście mieli okazję zaprezentować umiejętności taneczne, poskakać na trampolinie, a także wziąć udział w konkurencjach sportowych, zagadkach quizach i zdobyć liczne nagrody. Oprócz powyższych konkurencji zostały nagrodzone dzieci, które wyróżniały się kreatywnym bajkowym strojem. Niespożytą energię zapewniły posiłki w postaci grochówki, kiełbasek z grilla, bigosu, owoców, drożdżówek i słodyczy.

Festyn nie mógłby się odbyć bez zaproszonych dzieci ich rodziców i opiekunów, a także nieocenionej pomocy wszystkich wolontariuszy ! Dziękujemy dzieciom za obecność i aktywne włączanie się w proponowane atrakcje, wychowawcom, którzy czuwali i przygotowali podopiecznych do występów tanecznych. Dziękujemy za ogromny wkład i przygotowania do tego wydarzenia WSZYSTKIM WOLONTARIUSZOM Światowych Dni Młodzieży, którzy chcieli podzielić się swoim czasem wolnym i poświęcić go najmłodszym.

"Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią"

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.