cze 9, 2015

Dzień dziecka jak w bajce

Dzieci z dwóch, prowadzonych przez Grudziądzkie Centrum Caritas, świetlic opiekuńczo-wychowawczo-profilaktycznych - im. św. Józefa oraz „Przystani” - miło i aktywnie spędziło popołudnie 3 czerwca podczas Bajkowego Festynu z okazji Dnia Dziecka.

Nasi najmłodsi goście mieli okazję zaprezentować umiejętności taneczne, poskakać na trampolinie, a także wziąć udział w konkurencjach sportowych, zagadkach quizach i zdobyć liczne nagrody. Oprócz powyższych konkurencji zostały nagrodzone dzieci, które wyróżniały się kreatywnym bajkowym strojem. Niespożytą energię zapewniły posiłki w postaci grochówki, kiełbasek z grilla, bigosu, owoców, drożdżówek i słodyczy.

Festyn nie mógłby się odbyć bez zaproszonych dzieci ich rodziców i opiekunów, a także nieocenionej pomocy wszystkich wolontariuszy ! Dziękujemy dzieciom za obecność i aktywne włączanie się w proponowane atrakcje, wychowawcom, którzy czuwali i przygotowali podopiecznych do występów tanecznych. Dziękujemy za ogromny wkład i przygotowania do tego wydarzenia WSZYSTKIM WOLONTARIUSZOM Światowych Dni Młodzieży, którzy chcieli podzielić się swoim czasem wolnym i poświęcić go najmłodszym.

"Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią"

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".