lut 2, 2017

Nieodpłatna pomoc prawna

Caritas Diecezji Toruńskiej podjęła współpracę z firmą Centrum Prawa, która oferuje bezpłatną pomoc ubogim osobom z zakresu m.in. prawa administracyjnego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, gospodarki nieruchomościami, windykacji i odszkodowań oraz prawa cywilnego z szczególnym uwzględnieniem prawa rodzinnego. Pomoc dotyczy osób indywidualnych, nie firm. Osoby potrzebujące zachęcamy do kontaktu: telefonicznego pod numerem 505 746 277 i mailowego pod adresem: pomoc@centrumprawa.eu .

Dyżury w ramach bezpłatnej pomocy prawnej odbywają się w Grudziądzu w drugi poniedziałek miesiąca w godzinach 8:00-16:00 w lokalu Bursy Caritas przy ul. Chełmińskiej 97.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.