lut 2, 2017

Nieodpłatna pomoc prawna

Caritas Diecezji Toruńskiej podjęła współpracę z firmą Centrum Prawa, która oferuje bezpłatną pomoc ubogim osobom z zakresu m.in. prawa administracyjnego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, gospodarki nieruchomościami, windykacji i odszkodowań oraz prawa cywilnego z szczególnym uwzględnieniem prawa rodzinnego. Pomoc dotyczy osób indywidualnych, nie firm. Osoby potrzebujące zachęcamy do kontaktu: telefonicznego pod numerem 505 746 277 i mailowego pod adresem: pomoc@centrumprawa.eu .

Dyżury w ramach bezpłatnej pomocy prawnej odbywają się w Grudziądzu w drugi poniedziałek miesiąca w godzinach 8:00-16:00 w lokalu Bursy Caritas przy ul. Chełmińskiej 97.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.