lut 2, 2017

Nieodpłatna pomoc prawna

Caritas Diecezji Toruńskiej podjęła współpracę z firmą Centrum Prawa, która oferuje bezpłatną pomoc ubogim osobom z zakresu m.in. prawa administracyjnego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, gospodarki nieruchomościami, windykacji i odszkodowań oraz prawa cywilnego z szczególnym uwzględnieniem prawa rodzinnego. Pomoc dotyczy osób indywidualnych, nie firm. Osoby potrzebujące zachęcamy do kontaktu: telefonicznego pod numerem 505 746 277 i mailowego pod adresem: pomoc@centrumprawa.eu .

Dyżury w ramach bezpłatnej pomocy prawnej odbywają się w Grudziądzu w drugi poniedziałek miesiąca w godzinach 8:00-16:00 w lokalu Bursy Caritas przy ul. Chełmińskiej 97.

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.