lut 2, 2017

Nieodpłatna pomoc prawna

Caritas Diecezji Toruńskiej podjęła współpracę z firmą Centrum Prawa, która oferuje bezpłatną pomoc ubogim osobom z zakresu m.in. prawa administracyjnego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, gospodarki nieruchomościami, windykacji i odszkodowań oraz prawa cywilnego z szczególnym uwzględnieniem prawa rodzinnego. Pomoc dotyczy osób indywidualnych, nie firm. Osoby potrzebujące zachęcamy do kontaktu: telefonicznego pod numerem 505 746 277 i mailowego pod adresem: pomoc@centrumprawa.eu .

Dyżury w ramach bezpłatnej pomocy prawnej odbywają się w Grudziądzu w drugi poniedziałek miesiąca w godzinach 8:00-16:00 w lokalu Bursy Caritas przy ul. Chełmińskiej 97.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.