lut 2, 2017

Nieodpłatna pomoc prawna

Caritas Diecezji Toruńskiej podjęła współpracę z firmą Centrum Prawa, która oferuje bezpłatną pomoc ubogim osobom z zakresu m.in. prawa administracyjnego, prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, gospodarki nieruchomościami, windykacji i odszkodowań oraz prawa cywilnego z szczególnym uwzględnieniem prawa rodzinnego. Pomoc dotyczy osób indywidualnych, nie firm. Osoby potrzebujące zachęcamy do kontaktu: telefonicznego pod numerem 505 746 277 i mailowego pod adresem: pomoc@centrumprawa.eu .

Dyżury w ramach bezpłatnej pomocy prawnej odbywają się w Grudziądzu w drugi poniedziałek miesiąca w godzinach 8:00-16:00 w lokalu Bursy Caritas przy ul. Chełmińskiej 97.

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.