sty 25, 2017

Podziękowanie za Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2016

Składam serdeczne podziękowanie księżom i wiernym diecezji toruńskiej za wyjątkowe zaangażowanie w Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom oraz przyjęcie na wigilijnym stole symbolu tej akcji – świecy.

Jak co roku środki pochodzące z ofiar przeznaczamy na działania Caritas związane z dziećmi i młodzieżą, takie jak: świetlice, pomoc materialną, dożywianie, leczenie i rehabilitację.

ks. Daniel Adamowicz – Dyrektor Caritas Diecezji Toruńskiej

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.