sty 25, 2017

Podziękowanie za Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2016

Składam serdeczne podziękowanie księżom i wiernym diecezji toruńskiej za wyjątkowe zaangażowanie w Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom oraz przyjęcie na wigilijnym stole symbolu tej akcji – świecy.

Jak co roku środki pochodzące z ofiar przeznaczamy na działania Caritas związane z dziećmi i młodzieżą, takie jak: świetlice, pomoc materialną, dożywianie, leczenie i rehabilitację.

ks. Daniel Adamowicz – Dyrektor Caritas Diecezji Toruńskiej

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.