sty 25, 2017

Podziękowanie za Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2016

Składam serdeczne podziękowanie księżom i wiernym diecezji toruńskiej za wyjątkowe zaangażowanie w Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom oraz przyjęcie na wigilijnym stole symbolu tej akcji – świecy.

Jak co roku środki pochodzące z ofiar przeznaczamy na działania Caritas związane z dziećmi i młodzieżą, takie jak: świetlice, pomoc materialną, dożywianie, leczenie i rehabilitację.

ks. Daniel Adamowicz – Dyrektor Caritas Diecezji Toruńskiej

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.