sty 25, 2017

Podziękowanie za Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2016

Składam serdeczne podziękowanie księżom i wiernym diecezji toruńskiej za wyjątkowe zaangażowanie w Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom oraz przyjęcie na wigilijnym stole symbolu tej akcji – świecy.

Jak co roku środki pochodzące z ofiar przeznaczamy na działania Caritas związane z dziećmi i młodzieżą, takie jak: świetlice, pomoc materialną, dożywianie, leczenie i rehabilitację.

ks. Daniel Adamowicz – Dyrektor Caritas Diecezji Toruńskiej

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.