sty 19, 2017

Kolęda w Środowiskowym Domu Samopomocy

Dnia 18 stycznia 2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy Caritas, chcąc podtrzymać tradycję i doniosłość Świąt Bożego Narodzenia, po raz kolejny Proboszcz parafii pw. Ducha Św. ks. Andrzej Kusiński odprawił kolędę dla podopiecznych i pracowników ŚDS.

W tym dniu również zaprosiliśmy zespół muzyczny „Jaskółka” który, odśpiewał wraz z naszymi podopiecznymi, najpiękniejsze polskie kolędy i pastorałki. Wszystkim udzielił się świąteczny nastrój, dlatego też kolędowaniu nie było końca.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.