sty 19, 2017

Kolęda w Środowiskowym Domu Samopomocy

Dnia 18 stycznia 2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy Caritas, chcąc podtrzymać tradycję i doniosłość Świąt Bożego Narodzenia, po raz kolejny Proboszcz parafii pw. Ducha Św. ks. Andrzej Kusiński odprawił kolędę dla podopiecznych i pracowników ŚDS.

W tym dniu również zaprosiliśmy zespół muzyczny „Jaskółka” który, odśpiewał wraz z naszymi podopiecznymi, najpiękniejsze polskie kolędy i pastorałki. Wszystkim udzielił się świąteczny nastrój, dlatego też kolędowaniu nie było końca.

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.