sty 19, 2017

Kolęda w Środowiskowym Domu Samopomocy

Dnia 18 stycznia 2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy Caritas, chcąc podtrzymać tradycję i doniosłość Świąt Bożego Narodzenia, po raz kolejny Proboszcz parafii pw. Ducha Św. ks. Andrzej Kusiński odprawił kolędę dla podopiecznych i pracowników ŚDS.

W tym dniu również zaprosiliśmy zespół muzyczny „Jaskółka” który, odśpiewał wraz z naszymi podopiecznymi, najpiękniejsze polskie kolędy i pastorałki. Wszystkim udzielił się świąteczny nastrój, dlatego też kolędowaniu nie było końca.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".