cze 9, 2015

Rodzinnie, muzycznie i smakowicie

W środę 3 czerwca br. w ogrodzie Grudziądzkiego Centrum Caritas przy ul. Marcinkowskiego odbył się festyn rodzinny dla podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas oraz ich rodzin. Piknik był okazją do zaprezentowania muzycznych talentów podopiecznych, skosztowania pysznych wypieków oraz wspólnej, rodzinnej zabawy.

Tegoroczny festyn rodzinny zainaugurował ks. Marek Borzyszkowski Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas, który przywitał wszystkich zebranych, wyraził radość z możliwości wspólnego świętowania oraz życzył wszystkim uczestnikom udanej zabawy.

Kolejnym punktem programu były podziękowania dla mam. Podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas poprzez śpiew i recytacje wyrazili szacunek i uznanie swoim mamom. Było to niezwykle piękne i wzruszające.

Po zakończeniu części artystycznej organizatorzy zaprosili na poczęstunek. Uczestnicy pikniku mogli liczyć m.in. na smakowite przekąski, ciasta, kiełbasę z grilla, mogli także skorzystać z punktu kosmetycznego, punktu medycznego, w którym można było zmierzyć sobie ciśnienie oraz wziąć udział w loterii fantowej. Wszystkiemu towarzyszyła muzyka, przy której radośnie upływał czas.

Festyn rodzinny był bardzo dobrą okazją dla podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas oraz ich rodzin do wspólnego spędzenia czasu.

sie 16, 2022

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty realizuje zadanie pn. "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2021 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

lip 28, 2022

Podsumowanie działań w Lipcu 2022 roku

W ramach projektu „Rodzina w Centrum 3" w miesiącu Lipiec 2022 zrealizowano:

5 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – pedagogicznego

7 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychologicznego

2 porady specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychiatrycznego

1 spotkanie w ramach grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych

1 warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci lub młodzieży przebywających w pieczy oraz z rodzina naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi

1 warsztat dla osób przebywających i opuszczających pieczę zastępczą