cze 9, 2015

Rodzinnie, muzycznie i smakowicie

W środę 3 czerwca br. w ogrodzie Grudziądzkiego Centrum Caritas przy ul. Marcinkowskiego odbył się festyn rodzinny dla podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas oraz ich rodzin. Piknik był okazją do zaprezentowania muzycznych talentów podopiecznych, skosztowania pysznych wypieków oraz wspólnej, rodzinnej zabawy.

Tegoroczny festyn rodzinny zainaugurował ks. Marek Borzyszkowski Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas, który przywitał wszystkich zebranych, wyraził radość z możliwości wspólnego świętowania oraz życzył wszystkim uczestnikom udanej zabawy.

Kolejnym punktem programu były podziękowania dla mam. Podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas poprzez śpiew i recytacje wyrazili szacunek i uznanie swoim mamom. Było to niezwykle piękne i wzruszające.

Po zakończeniu części artystycznej organizatorzy zaprosili na poczęstunek. Uczestnicy pikniku mogli liczyć m.in. na smakowite przekąski, ciasta, kiełbasę z grilla, mogli także skorzystać z punktu kosmetycznego, punktu medycznego, w którym można było zmierzyć sobie ciśnienie oraz wziąć udział w loterii fantowej. Wszystkiemu towarzyszyła muzyka, przy której radośnie upływał czas.

Festyn rodzinny był bardzo dobrą okazją dla podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas oraz ich rodzin do wspólnego spędzenia czasu.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.