gru 8, 2016

Wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas wyróżniony

W ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza 6 grudnia br. w Klubie Akcent zorganizowano uroczyste spotkanie z najbardziej aktywnymi grudziądzkimi wolontariuszami. W wydarzeniu udział wzięli m.in. w imieniu Prezydenta Grudziądza Roberta Malinowskiego Sekretarz Miasta Dariusz Morczyński, Przewodnicząca Miejskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego Hanna Szymańska, przedstawiciele organizacji pozarządowych oraz bohaterowie wieczoru - wolontariusze.

- Państwa zaangażowanie jest dowodem na istnienie w dzisiejszym świecie osób wrażliwych na krzywdę i potrzeby innych, oferujących bliźnim swoją bezinteresowną pomoc. Wierzę, że dzięki wolontariuszom, którzy z oddaniem, energią i entuzjazmem wykonują swoje zadania, otaczający nas świat z każdym dniem staje się coraz lepszy. Dziękując za dotychczas okazane serce, życzę zadowolenia i satysfakcji z dalszej pracy wolontariusza, a także sukcesów w realizacji osobistych planów i zamierzeń - napisał Prezydent Grudziądza Robert Malinowski w listach gratulacyjnych przekazanych wolontariuszom.

Wyróżnienia otrzymało 26 osób wskazanych przez placówki edukacyjne, organizacje pozarządowe i instytucje samorządowe, m.in. Karol Andrzejewski - wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas.

www.grudziadz.pl

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.