gru 8, 2016

Wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas wyróżniony

W ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza 6 grudnia br. w Klubie Akcent zorganizowano uroczyste spotkanie z najbardziej aktywnymi grudziądzkimi wolontariuszami. W wydarzeniu udział wzięli m.in. w imieniu Prezydenta Grudziądza Roberta Malinowskiego Sekretarz Miasta Dariusz Morczyński, Przewodnicząca Miejskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego Hanna Szymańska, przedstawiciele organizacji pozarządowych oraz bohaterowie wieczoru - wolontariusze.

- Państwa zaangażowanie jest dowodem na istnienie w dzisiejszym świecie osób wrażliwych na krzywdę i potrzeby innych, oferujących bliźnim swoją bezinteresowną pomoc. Wierzę, że dzięki wolontariuszom, którzy z oddaniem, energią i entuzjazmem wykonują swoje zadania, otaczający nas świat z każdym dniem staje się coraz lepszy. Dziękując za dotychczas okazane serce, życzę zadowolenia i satysfakcji z dalszej pracy wolontariusza, a także sukcesów w realizacji osobistych planów i zamierzeń - napisał Prezydent Grudziądza Robert Malinowski w listach gratulacyjnych przekazanych wolontariuszom.

Wyróżnienia otrzymało 26 osób wskazanych przez placówki edukacyjne, organizacje pozarządowe i instytucje samorządowe, m.in. Karol Andrzejewski - wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas.

www.grudziadz.pl

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".