gru 8, 2016

Wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas wyróżniony

W ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza 6 grudnia br. w Klubie Akcent zorganizowano uroczyste spotkanie z najbardziej aktywnymi grudziądzkimi wolontariuszami. W wydarzeniu udział wzięli m.in. w imieniu Prezydenta Grudziądza Roberta Malinowskiego Sekretarz Miasta Dariusz Morczyński, Przewodnicząca Miejskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego Hanna Szymańska, przedstawiciele organizacji pozarządowych oraz bohaterowie wieczoru - wolontariusze.

- Państwa zaangażowanie jest dowodem na istnienie w dzisiejszym świecie osób wrażliwych na krzywdę i potrzeby innych, oferujących bliźnim swoją bezinteresowną pomoc. Wierzę, że dzięki wolontariuszom, którzy z oddaniem, energią i entuzjazmem wykonują swoje zadania, otaczający nas świat z każdym dniem staje się coraz lepszy. Dziękując za dotychczas okazane serce, życzę zadowolenia i satysfakcji z dalszej pracy wolontariusza, a także sukcesów w realizacji osobistych planów i zamierzeń - napisał Prezydent Grudziądza Robert Malinowski w listach gratulacyjnych przekazanych wolontariuszom.

Wyróżnienia otrzymało 26 osób wskazanych przez placówki edukacyjne, organizacje pozarządowe i instytucje samorządowe, m.in. Karol Andrzejewski - wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas.

www.grudziadz.pl

sie 16, 2022

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty realizuje zadanie pn. "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2021 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

lip 28, 2022

Podsumowanie działań w Lipcu 2022 roku

W ramach projektu „Rodzina w Centrum 3" w miesiącu Lipiec 2022 zrealizowano:

5 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – pedagogicznego

7 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychologicznego

2 porady specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychiatrycznego

1 spotkanie w ramach grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych

1 warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci lub młodzieży przebywających w pieczy oraz z rodzina naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi

1 warsztat dla osób przebywających i opuszczających pieczę zastępczą