gru 8, 2016

Wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas wyróżniony

W ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza 6 grudnia br. w Klubie Akcent zorganizowano uroczyste spotkanie z najbardziej aktywnymi grudziądzkimi wolontariuszami. W wydarzeniu udział wzięli m.in. w imieniu Prezydenta Grudziądza Roberta Malinowskiego Sekretarz Miasta Dariusz Morczyński, Przewodnicząca Miejskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego Hanna Szymańska, przedstawiciele organizacji pozarządowych oraz bohaterowie wieczoru - wolontariusze.

- Państwa zaangażowanie jest dowodem na istnienie w dzisiejszym świecie osób wrażliwych na krzywdę i potrzeby innych, oferujących bliźnim swoją bezinteresowną pomoc. Wierzę, że dzięki wolontariuszom, którzy z oddaniem, energią i entuzjazmem wykonują swoje zadania, otaczający nas świat z każdym dniem staje się coraz lepszy. Dziękując za dotychczas okazane serce, życzę zadowolenia i satysfakcji z dalszej pracy wolontariusza, a także sukcesów w realizacji osobistych planów i zamierzeń - napisał Prezydent Grudziądza Robert Malinowski w listach gratulacyjnych przekazanych wolontariuszom.

Wyróżnienia otrzymało 26 osób wskazanych przez placówki edukacyjne, organizacje pozarządowe i instytucje samorządowe, m.in. Karol Andrzejewski - wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas.

www.grudziadz.pl

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.