gru 8, 2016

Wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas wyróżniony

W ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza 6 grudnia br. w Klubie Akcent zorganizowano uroczyste spotkanie z najbardziej aktywnymi grudziądzkimi wolontariuszami. W wydarzeniu udział wzięli m.in. w imieniu Prezydenta Grudziądza Roberta Malinowskiego Sekretarz Miasta Dariusz Morczyński, Przewodnicząca Miejskiej Rady Działalności Pożytku Publicznego Hanna Szymańska, przedstawiciele organizacji pozarządowych oraz bohaterowie wieczoru - wolontariusze.

- Państwa zaangażowanie jest dowodem na istnienie w dzisiejszym świecie osób wrażliwych na krzywdę i potrzeby innych, oferujących bliźnim swoją bezinteresowną pomoc. Wierzę, że dzięki wolontariuszom, którzy z oddaniem, energią i entuzjazmem wykonują swoje zadania, otaczający nas świat z każdym dniem staje się coraz lepszy. Dziękując za dotychczas okazane serce, życzę zadowolenia i satysfakcji z dalszej pracy wolontariusza, a także sukcesów w realizacji osobistych planów i zamierzeń - napisał Prezydent Grudziądza Robert Malinowski w listach gratulacyjnych przekazanych wolontariuszom.

Wyróżnienia otrzymało 26 osób wskazanych przez placówki edukacyjne, organizacje pozarządowe i instytucje samorządowe, m.in. Karol Andrzejewski - wolontariusz Grudziądzkiego Centrum Caritas.

www.grudziadz.pl

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.