ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

maj 21, 2015

Podopieczni Caritasu wypoczywali nad morzem

Pomiędzy 11. a 14. maja podopieczni prowadzonego przez Grudziądzkie Centrum Caritas Środowiskowego Domu Samopomocy, ich opiekunowie oraz terapeuci wypoczywali w miejscowości Sianożęty nad morzem.

W wyjeździe integracyjnym łącznie wzięło udział prawie 70 osób. Trzydniowa wycieczka o charakterze wypoczynkowo-rekreacyjnym upłynęła w spokojnej i pozytywnej atmosferze, którą spotęgowała dobra, słoneczna pogoda. Grudziądzanie spacerowali promenadą i brzegiem morza, odwiedzili molo w Ustroniu Morskim, byli na wycieczce w Kołobrzegu, połączonej ze zwiedzaniem miasta i odbyli rejs statkiem wycieczkowym. Pozostały czas zajęły zabawy integracyjne.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".