lip 1, 2016

Bezpłatne porady prawne

Do Caritas Diecezji Toruńskiej zgłosiła się firma Centrum Prawa, która chce nieść bezpłatną pomoc ubogim osobom fizycznym (oferta nie dotyczy firm). Pomoc prawna odbywać się będzie w Toruniu i Grudziądzu.

Więcej informacji pod numerem 505 746 277, email: pomoc@centrumprawa.eu .

Centrum Prawa będzie świadczyć pomoc w następującym porządku:

- w Toruniu przy ul. Kościuszki 71/006 w każdą środę w godz. 8.00-16.00,

- w Grudziądzu przy ul. Chełmińskiej 97 (Bursa Szkolna Caritas) w drugi poniedziałek miesiąca w godz. 8.00-16.00.

Bezpłatna pomoc będzie udzielana między innymi w zakresie:

- prawa cywilnego (ze szczególnym uwzględnieniem prawa rodzinnego),

- prawa administracyjnego,

- prawa pracy i ubezpieczeń społecznych,

- prawa gospodarczego,

- gospodarki nieruchomościami,

- windykacji i odszkodowań.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.