kwi 11, 2016

Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku

Grudziądzkie Centrum „Caritas” oraz Koło Grudziądzkie Towarzystwa Pomocy im. św. Brata Alberta zajmą się realizacją zadania pn. „Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym”.

Programy rozdawnictwa żywności realizowane są przez Grudziądzkie Centrum Caritas od wielu lat stanowią dopełnienie całorocznych programów opartych na pomocy bezpośredniej. W ten sposób chcemy wspomóc rodziny i osoby znajdujące się w trudnej sytuacji życiowej, korzystające z opieki społecznej poprzez przekazanie żywności.

Z budżetu miasta Grudziądza przeznaczono na ten cel łącznie 20 tys. zł. Podmioty otrzymają po 10 tys. zł każdy. Zadanie realizowane będzie do końca 2016 roku.

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.