kwi 11, 2016

Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku

Grudziądzkie Centrum „Caritas” oraz Koło Grudziądzkie Towarzystwa Pomocy im. św. Brata Alberta zajmą się realizacją zadania pn. „Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym”.

Programy rozdawnictwa żywności realizowane są przez Grudziądzkie Centrum Caritas od wielu lat stanowią dopełnienie całorocznych programów opartych na pomocy bezpośredniej. W ten sposób chcemy wspomóc rodziny i osoby znajdujące się w trudnej sytuacji życiowej, korzystające z opieki społecznej poprzez przekazanie żywności.

Z budżetu miasta Grudziądza przeznaczono na ten cel łącznie 20 tys. zł. Podmioty otrzymają po 10 tys. zł każdy. Zadanie realizowane będzie do końca 2016 roku.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.