kwi 11, 2016

Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku

Grudziądzkie Centrum „Caritas” oraz Koło Grudziądzkie Towarzystwa Pomocy im. św. Brata Alberta zajmą się realizacją zadania pn. „Dystrybucja żywności dla osób żyjących w niedostatku w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym”.

Programy rozdawnictwa żywności realizowane są przez Grudziądzkie Centrum Caritas od wielu lat stanowią dopełnienie całorocznych programów opartych na pomocy bezpośredniej. W ten sposób chcemy wspomóc rodziny i osoby znajdujące się w trudnej sytuacji życiowej, korzystające z opieki społecznej poprzez przekazanie żywności.

Z budżetu miasta Grudziądza przeznaczono na ten cel łącznie 20 tys. zł. Podmioty otrzymają po 10 tys. zł każdy. Zadanie realizowane będzie do końca 2016 roku.

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.