mar 24, 2016

Paczki wielkanocne dla dzieci

Jak co roku, w okresie poprzedzającym Święta Wielkanocne Grudziądzkie Centrum Caritas w ramach zadania publicznego pn. „Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Wielkanocnych dla dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej” przygotowało i przekazało paczki żywnościowe dla najuboższych grudziądzkich rodzin. W ten sposób wspomogliśmy rodziny korzystające z pomocy społecznej w naszym mieście, a w szczególności dzieci z tych rodzin.

Programy przygotowywania i przekazywania paczek żywnościowy z okazji świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy realizowane są od samego początku funkcjonowania Grudziądzkiego Centrum Caritas. Stanowią dopełnienie całorocznych programów opartych na pomocy bezpośredniej i rozdawnictwie. W ten sposób chcemy wspomóc rodziny korzystające z pomocy społecznej, a w szczególności dzieci z tych rodzin, aby korzystając z przygotowanych paczek żywnościowych mogły godnie przeżyć święta Wielkanocne. Dlatego też jak co roku pamiętamy o tych osobach, które znajdują się w bardzo trudnej sytuacji materialnej, aby mogły przeżyć te piękne święta w tradycyjny sposób. Mamy nadzieję, że ofiarowana pomoc przyniesie iskierkę radości, która rozpali serca ogniska rodzinnego, przynosząc uśmiech na twarzach dzieci i rodziców.

Paczki żywnościowe z okazji Świąt Wielkanocnych zostały przygotowane dla 112 dzieci z rodzin objętych wsparciem Grudziądzkiego Centrum Caritas oraz Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu.
gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".