lut 14, 2022

Trwa nabór wniosków o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia

Informujemy, iż nadal prowadzony jest nabór wniosków o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnieni, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.

Celem subsydiowanego zatrudnienia jest aktywizacja osób poprzez refundację pracodawcom kosztów ich zatrudnienia poniesionych na wynagrodzenia brutto oraz obowiązkowe składki na ubezpieczenia społeczne. W ramach projektu Od Aktywizacji do Zatrudnienia przewidziano organizację subsydiowanego na okres do 4 miesięcy w pełnym wymiarze czasu pracy.

Z wnioskiem o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia, może wystąpić podmiot, u którego utworzone miejsce pracy stanowić będzie wzrost netto liczby pracowników w porównaniu ze średnią z ostatnich 12 miesięcy.

Wnioski o udzielenie pomocy na subsydiowanie zatrudnienia w ramach projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia wraz z wymaganymi załącznikami przyjmowane będą w Biurze Projektu w Grudziądzkim Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty, ul. Klasztorna 6, 86-300 Grudziądz, pok. 16 oraz w Powiatowym Urzędzie Pracy w Grudziądzu, ul. Parkowa 22, 86-300 Grudziądz.

Dokumenty do pobrania: http://www.grudziadz.caritas.pl/aktywizacja/pomoc-bezrobotnym/od-aktywizacji-do-zatrudnienia/zatrudnienie-subsydiowane

Szczegółowe informacje o projekcie:

- http://www.grudziadz.caritas.pl/aktywizacja/pomoc-bezrobotnym/od-aktywizacji-do-zatrudnienia

- tel. 517 773 082

sie 16, 2022

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty realizuje zadanie pn. "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2021 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

lip 28, 2022

Podsumowanie działań w Lipcu 2022 roku

W ramach projektu „Rodzina w Centrum 3" w miesiącu Lipiec 2022 zrealizowano:

5 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – pedagogicznego

7 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychologicznego

2 porady specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychiatrycznego

1 spotkanie w ramach grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych

1 warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci lub młodzieży przebywających w pieczy oraz z rodzina naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi

1 warsztat dla osób przebywających i opuszczających pieczę zastępczą