sty 21, 2016

Powieść „Wzgórze nad jeziorem”

Mając na uwadze ogłoszony przez papieża Franciszka Rok Miłosierdzia, chciałbym zachęcić do nabycia i przeczytania historycznej powieści pt. „Wzgórze nad jeziorem”, której promocja odbyła się w salach Muzeum im. ks. dr. Władysława Łęgi w Grudziądzu kilka tygodni temu. Patronat nad wydarzeniem objęło między innymi Grudziądzkie Centrum Caritas imienia bł. Juty.  Autorem powieści jest Grudziądzanin – Kazimierz Trybulski.  Opowiada ona o początkach Diecezji Chełmińskiej w XIII w., o patronce Grudziądzkiego Centrum Caritas – Błogosławionej Jucie z Bielczyn oraz o pierwszym biskupie Diecezji Chełmińskiej Heidenryku.

Książkę nabyć można między innymi w siedzibie Grudziądzkiego Centrum Caritas przy ul. Klasztornej 6 w Grudziądzu. Kupując u nas tę powieść, wspierasz finansowo naszą działalność.

Ks. Marek Borzyszkowski
Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.