sty 21, 2016

Powieść „Wzgórze nad jeziorem”

Mając na uwadze ogłoszony przez papieża Franciszka Rok Miłosierdzia, chciałbym zachęcić do nabycia i przeczytania historycznej powieści pt. „Wzgórze nad jeziorem”, której promocja odbyła się w salach Muzeum im. ks. dr. Władysława Łęgi w Grudziądzu kilka tygodni temu. Patronat nad wydarzeniem objęło między innymi Grudziądzkie Centrum Caritas imienia bł. Juty.  Autorem powieści jest Grudziądzanin – Kazimierz Trybulski.  Opowiada ona o początkach Diecezji Chełmińskiej w XIII w., o patronce Grudziądzkiego Centrum Caritas – Błogosławionej Jucie z Bielczyn oraz o pierwszym biskupie Diecezji Chełmińskiej Heidenryku.

Książkę nabyć można między innymi w siedzibie Grudziądzkiego Centrum Caritas przy ul. Klasztornej 6 w Grudziądzu. Kupując u nas tę powieść, wspierasz finansowo naszą działalność.

Ks. Marek Borzyszkowski
Dyrektor Grudziądzkiego Centrum Caritas

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.