gru 21, 2015

Życzenia świąteczne

"Nie bójcie się! Oto zwiastuję wam radość wielką, która będzie udziałem całego narodu: dziś bowiem w mieście Dawida narodził się wam Zbawiciel, którym jest Mesjasz, Pan. A to będzie znakiem dla was: znajdziecie Niemowlę owinięte w pieluszki i leżące w żłobie."  Łk 2, 10-12.

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia
pragniemy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
Niech te wyjątkowe dni
upłyną w uroczystej, rodzinnej atmosferze,
pełnej ciepła, radości i wzajemnego szacunku.
Zdrowia, szczęścia i pomyślności
oraz spełnienia najskrytszych marzeń
życzymy także w Nowym 2016 Roku.

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Bł. Juty
lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.