lut 19, 2021

Rekrutacja na szkolenia zawodowe w ramach projektu "Młodzi bierni na start"

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w Grudziądzu informuje, iż prowadzi rekrutację na szkolenia w zakresie: Uprawnienia SEP do 1 kV (dla 4 osób), Pracownik biurowy (dla 2 osób z wykształceniem min. średnim) w ramach projektu pn. Młodzi bierni na start realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój

Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-29 lat biernych zawodowo, które nie uczestniczą w kształceniu i szkoleniu (osób z kategorii NEET), zamieszkujących w rozumieniu Kodeksu Cywilnego w Grudziądzu lub powiecie grudziądzkim.

Osoba bierna zawodowo – to osoba, która w danej chwili nie tworzy zasobów siły roboczej, tzn. nie pracuje i nie jest osobą bezrobotną.

Osoby z kategorii NEET muszą spełniać łącznie trzy następujące warunki:

- nie pracują (tj. są osobami biernymi zawodowo),

- nie kształcą się (tj. nie uczestniczą w kształceniu formalnym w trybie stacjonarnym albo zaniedbują obowiązek szkolny lub naukę),

- nie szkolą się (tj. nie uczestniczą w pozaszkolnych zajęciach mających na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub ogólnych, potrzebnych do wykonywania pracy, nie szkoliły się w okresie ostatnich 4 tygodni finansowanych ze środków publicznych).

Druki formularzy zgłoszeniowych do projektu oraz wszelkie informacje dotyczące projektu można uzyskać w siedzibie Grudziądzkiego Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty, ul. Klasztorna 6, 86-300 Grudziądz, pokój nr 16, od poniedziałku do piątku, w godz. 8:00 – 14:00 oraz pod nr telefonu 566438487.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych

DOKUMENTY DO POBRANIA:

Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie pn. Młodzi bierni na start

Formularz zgłoszeniowy do projektu pn. Młodzi bierni na start

Szczegółowe informacje o projekcie:

sie 16, 2022

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty realizuje zadanie pn. "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2021 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

lip 28, 2022

Podsumowanie działań w Lipcu 2022 roku

W ramach projektu „Rodzina w Centrum 3" w miesiącu Lipiec 2022 zrealizowano:

5 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – pedagogicznego

7 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychologicznego

2 porady specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychiatrycznego

1 spotkanie w ramach grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych

1 warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci lub młodzieży przebywających w pieczy oraz z rodzina naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi

1 warsztat dla osób przebywających i opuszczających pieczę zastępczą