mar 16, 2020

Częściowe zawieszenie działalności Biura Projektu

Z uwagi na wprowadzenie stanu zagrożenia epidemicznego powodowanego rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, w trosce o bezpieczeństwo pracowników Realizatora projektu – Grudziądzkiego Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty oraz Partnera – Powiatowego Urzędu Pracy w Grudziądzu, a także Uczestników Projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia podjęta została decyzja o ograniczeniu dostępu do budynków Realizatora projektu oraz Partnera.

W okresie od 16 marca 2020 roku do odwołania zawieszona zostaje standardowa działalność Biura Projektu. Wszelkie sprawy związane z realizacją projektu będzie można załatwić telefonicznie (tel. 517 773 082) w godzinach funkcjonowania biura, tj. od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-14.00 oraz drogą e-mailową (grudziadz@caritas.pl, sronowski@caritas.pl).

mar 27, 2020

W związku z zaistniałą sytuacją kryzysową, związaną z pandemią koronawirusa SARS-Cov-2 oraz szeregiem podejmowanych działań prewencyjnych, pragniemy zwrócić uwagę na rosnące potrzeby w obszarze zdrowia psychicznego, wsparcia i zapewnienia kontynuacji oddziaływań pomocowych w zakresie ochrony zdrowia psychicznego (psychologicznego).

mar 23, 2020
W ramach projektu "Od Aktywizacji do Zatrudnienia " od dnia 23.03.2020 roku została wprowadzona możliwość skorzystania z usług świadczonych przez doradcę zawodowego i pośrednika w postaci pracy zdalnej.