mar 16, 2020

Częściowe zawieszenie działalności Biura Projektu

Z uwagi na wprowadzenie stanu zagrożenia epidemicznego powodowanego rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, w trosce o bezpieczeństwo pracowników Realizatora projektu – Grudziądzkiego Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty oraz Partnera – Powiatowego Urzędu Pracy w Grudziądzu, a także Uczestników Projektu pn. Od Aktywizacji do Zatrudnienia podjęta została decyzja o ograniczeniu dostępu do budynków Realizatora projektu oraz Partnera.

W okresie od 16 marca 2020 roku do odwołania zawieszona zostaje standardowa działalność Biura Projektu. Wszelkie sprawy związane z realizacją projektu będzie można załatwić telefonicznie (tel. 517 773 082) w godzinach funkcjonowania biura, tj. od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-14.00 oraz drogą e-mailową (grudziadz@caritas.pl, sronowski@caritas.pl).

sie 16, 2022

Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty realizuje zadanie pn. "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020″ - Podprogram 2021 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

lip 28, 2022

Podsumowanie działań w Lipcu 2022 roku

W ramach projektu „Rodzina w Centrum 3" w miesiącu Lipiec 2022 zrealizowano:

5 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – pedagogicznego

7 godzin specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychologicznego

2 porady specjalistycznego poradnictwa rodzinnego – psychiatrycznego

1 spotkanie w ramach grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych

1 warsztat socjoterapeutyczny dla dzieci lub młodzieży przebywających w pieczy oraz z rodzina naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi

1 warsztat dla osób przebywających i opuszczających pieczę zastępczą