lis 20, 2015

Razem twórzmy przyszłość Grudziądza!

Mocne i słabe strony, szanse i zagrożenia dotyczące obszaru objętego Lokalną Strategią Rozwoju (czyli miasta Grudziądza) -  to tematy, o których między innymi Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Grudziądzki Spichlerz” (w trakcie rejestracji) chce rozmawiać
z mieszkańcami Grudziądza i  przedstawicielami lokalnych sektorów: społecznego, gospodarczego i publicznego. Spotkanie konsultacyjne w celu opracowania Lokalnej Strategii Rozwoju na lata 2014 – 2020 już 30 listopada od godz. 16.00 w grudziądzkiej Marinie.

Serdecznie zapraszamy na to spotkanie. Już dziś koniecznie potwierdź swój udział. Możesz to zrobić telefonicznie pod numerem 605-173-605, mailowo na adres: biuro@lgd.grudziadz.pl lub osobiście w Biurze Lokalnej Grupy Działania „Grudziądzki Spichlerz”, przy ul. Al. 23 Stycznia 18, czynnym w poniedziałki i środy w godz. 14.00 – 18.00 i w piątki w godz. 09.00 – 13.00.
Na zgłoszenia czekamy do piątku, 27.11.2015 r., do godz. 13.00.

Program spotkania konsultacyjnego przedstawia się następująco:

1. Krótkie przestawienie idei rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność (RLKS), tematyki dotyczącej partycypacyjnego charakteru tworzenia Lokalnej Strategii Rozwoju (LSR) a także możliwości dofinansowania LSR oraz funkcjonowania Lokalnej Grupy Działania ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

2. Diagnoza obszaru objętego Lokalną Strategią Rozwoju (miasta Grudziądza).

3. Analiza mocnych i słabych stron obszaru objętego LSR oraz zidentyfikowanych dla niego szans i zagrożeń.

4. Wstępne określenie celów i wskaźników Lokalnej Strategii Rozwoju.

Serdecznie zapraszamy do udziału w spotkaniu wszystkich mieszkańców Grudziądza.
Razem twórzmy przyszłość naszego miasta!

Projekt "Pomoc na wsparcie przygotowawcze realizowane przez Grudziądzkie Centrum Caritas na obszarze miasta Grudziądz" jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.