wrz 16, 2015

Trwa realizacja projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat" Edycja II

Na terenie Ośrodka Hipoterapii i Rekreacji Ruchowej Pasja we Fletnowie trwa realizacja projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat. Zajęcia hipoterapii i terapeutycznej jazdy konnej dla osób niepełnosprawnych z województwa kujawsko-pomorskiego. Edycja II” współfinansowanego przez województwo kujawsko-pomorskie ze środków PFRON.

Przypominamy, że w projekcie bierze udział 30 osób niepełnosprawnych z powiatów grudziądzkiego, świeckiego, chełmińskiego oraz z miasta Grudziądz posiadających orzeczenie o niepełnosprawności oraz brak przeciwwskazań do hipoterapii potwierdzonych przez lekarza.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".