gru 2, 2019

Grudziądzkie Centrum Caritas przygotuje paczki świąteczne dla rodzin

Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".

Programy przygotowywania i przekazywania paczek żywnościowy z okazji Świąt Bożego Narodzenia realizowane są od samego początku funkcjonowania Grudziądzkiego Centrum Caritas. Stanowią dopełnienie całorocznych programów opartych na pomocy bezpośredniej i rozdawnictwie. W ten sposób chcemy wspomóc potrzebujące rodziny, aby korzystając z przygotowanych paczek żywnościowych mogły godnie przeżyć Święta Bożego Narodzenia. Paczki żywnościowe zawierać będą najbardziej potrzebne produkty spożywcze, które powinny znaleźć się na świątecznym stole w każdej rodzinie.

Na realizację zadania publicznego Grudziądzkie Centrum Caritas otrzyma dotację z budżetu miasta Grudziądza w kwocie 20 550,00 zł. Przygotowanych zostanie 411 paczek, które będą wydawane rodzinom wskazanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Grudziadzu.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019