lis 5, 2019

III miejsce ŚDS w turnieju kręgli klasycznych w Tucholi

W dniu 25 października br. nasza drużyna z ŚDS wyjechała do Tucholi na zawody w kręgle. Uczestnicy turnieju przygotowywali się od wielu tygodni do zawodów, ćwiczyli techniki gry  pod kierunkiem terapeuty w kręgielni miejscowej.

W dniu wyjazdu na zawody, wszyscy byli bardzo podekscytowani. W trakcie podróży dopracowywaliśmy  techniki gry w kręgle wymieniając sie doświadczeniami rzutów kul. Na miejscu przywitano nas serdecznie i  ustalono kolejność rozgrywek. Każda drużyna składała się z trzech uczestników a do zawodów przystąpiło aż 12 drużyn. Nie brakowało emocji podczas rozgrywek gdyż poziom gry był bardzo wysoki ale przygotowanie i wypracowanie technik gry w kręgle dały swój efekt, zajęliśmy III miejsce z czego byliśmy bardzo dumni i szczęśliwi. Wracaliśmy do domu pełni uśmiechu i zadowolenia trzymając w rękach  puchar i dyplom za zajęcie III miejsca. Dziękujemy organizatorom za zorganizowanie zawodów i miłą atmosferę w której nie brakowało zdrowej rywalizacji.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".