paź 16, 2019

Pomoc dla Krzysia - podopiecznego Bursy Szkolnej Caritas

15-letni Krzysiek jest osobą niesłyszącą od urodzenia. Dzięki wszczepionemu implantowi słuchowemu może żyć w świecie dźwięków. Niestety sprzęt, który chłopiec otrzymał w ramach refundacji z NFZ liczy sobie 12 lat i stracił przydatność do dalszego użytkowania. Wymiana urządzenia na nowe ma nastąpić w 2024 r. – Krzysiek jest na długiej liście oczekujących. Konieczna jest niestety bardzo kosztowna naprawa implantu, to wartość blisko 8,5 tys.zł., dzięki któremu ten młody człowiek będzie mógł uczyć się i funkcjonować wśród osób słyszących.

Mimo wszelkich barier, jakie pojawiły się na Jego drodze, Krzysiek w tym roku ukończył szkołę podstawową z bardzo dobrymi wynikami. Od września jest uczniem IV LO w Grudziądzu i naszym, Bursy Szkolnej Caritas podopiecznym. Pragnie spełniać marzenia, zdobywać wiedzę i cieszyć się pełnią młodego życia, jak jego rówieśnicy.

Zwracamy się z prośbą o pomoc w zebraniu środków
na sfinansowanie tego zadania. Jak pomóc?

WPŁACIĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA SPECJALNE KONTO, KONIECZNIE Z DOPISKIEM „DLA KRZYSIA”
Grudziądzkie Centrum Caritas PKO o/Grudziądz 06 1240 1949 1111 0010 7687 6443

Lub

wrzucić pieniążki do specjalnie oznakowanej puszki z napisem „POMOC DLA KRZYSIA” w Barze Flisak w Bursie Szkolnej Caritas prz ul. Chełmińskiej 97 w Grudziądzu.

Liczy się każda złotówka. Razem uda się nam pomóc Krzyśkowi funkcjonować wśród osób słyszących i spełniać swoje marzenia.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".