lip 5, 2019

Festyn integracyjny ŚDS pn. „Dziki Zachód”

W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.

Każdy przybysz, już u bram festynowego miasteczka czuł, że przenosi się do innego świata. Rewolwer szeryfa wystrzałem zapoczątkował wspólną zabawę. Na początku festynu każda placówka zaprezentowała krótki występ wokalno-taneczny związany z „Dzikim Zachodem”. Nie brakowało atrakcji jak to na „Dzikim Zachodzie”, wszystko trzeba było wywalczyć. Nasza placówka przygotowała wiele konkurencji takich jak, strzelanie z rewolweru, przejażdżka na rumaku, polowanie na kaktusy, itp. Nagrody okazały się na tyle atrakcyjne, że chętni stali w kilkumetrowej kolejce.

Każdy miał okazję skosztować chleba ze smalcem, oraz inne smakołyki które serwowała salonowa grupa kulinarna. Na zakończenie festynu wszystkim placówkom, które uczestniczyły w festynie wręczono upominek i podziękowano za udział we wspólnej zabawie.

Bardzo dziękujemy wszystkich którzy przybyli na „Dziki Zachód” oraz tym którzy włączyli się w przygotowanie festynu.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019