cze 26, 2019

Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska"

19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.

Festyn rodzinny był zorganizowany w ramach projektu pn. "Przystań rodzicielska" realizowanego w ramach Regionalnego Program Operacyjny Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020, Działanie 11.1 Włączenie społeczne na obszarach objętych LSR.

Projekt jest realizowany przez Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w okresie 02.02.2019 r. – 31.07.2019 r.

Celem projektu jest podniesienie kompetencji rodzicielskich, poprzez poznanie zasad racjonalnego gospodarowania budżetem domowym, profilaktykę uzależnień, wzmocnienie więzi rodzinnych oraz budowanie marki osobistej.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.