cze 14, 2019

Zapraszamy na Festyn rodzinny podsumowujący projekt pn. "Przystań rodzicielska"

Serdecznie zapraszamy mieszkańców Grudziądza na Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". Festyn odbędzie się 19 czerwca 2019 roku w godz. 15.00-19.00 w Centrum Rozrywki Extreme przy ul. Droga Kurpiowska 33 w Grudziądzu.

W ramach festynu zapewniona zostanie opieka animatora zabaw dziecięcych, atrakcje dla dzieci: dmuchane zjeżdżalnie, trampoliny itp.

Festyn rodzinny jest organizowany w ramach projektu pn. "Przystań rodzicielska" realizowanego w ramach Regionalnego Program Operacyjny Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020, Działanie 11.1 Włączenie społeczne na obszarach objętych LSR.

Projekt jest realizowany przez Grudziądzkie Centrum Caritas im. Błogosławionej Juty w okresie 02.02.2019 r. – 31.07.2019 r.

Celem projektu jest podniesienie kompetencji rodzicielskich, poprzez poznanie zasad racjonalnego gospodarowania budżetem domowym, profilaktykę uzależnień, wzmocnienie więzi rodzinnych oraz budowanie marki osobistej.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".