ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

kwi 29, 2019

Wielkanoc w Środowiskowym Domu Samopomocy

W naszym domu też od wielu dni trwały przygotowania do wielkanocnego śniadania. Dużo pracy miała nie tylko pracownia kulinarna, dzięki której stoły pełne były przysmaków ale też pozostałe pracownie które przyczyniły się do tego że nasz ŚDS był bardzo kolorowy i świątecznie przystrojony.

Zaproszonych gości przywitano krótkim wystąpieniem uczestników a następnie nastąpiło symboliczne podzielenie się jajkiem. Wszyscy świętowali w radosnej atmosferze  podczas której nie zabrakło też loterii wielkanocnej, jajek z niespodzianką i słodkich upominków od „zająca”.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".