paź 19, 2015

KONKURS FOTOGRAFICZNY "HIPOTERAPIA W KADRZE 2015" ROZSTRZYGNIĘTY

W tym roku po raz drugi został zorganizowany konkurs fotograficzny „Hipoterapia w kadrze 2015”. Konkurs miał na celu popularyzowanie wiedzy wśród społeczności lokalnej oraz krzewienie idei terapii z koniem. Jest to konkurs związany z życiem i pracą z końmi oraz zajęciami hipoterapii i terapeutycznej jazdy konnej.

W konkursie wzięło udział 12 fotografii ocenianych w trzech kategoriach: internauci, jury, publiczność.

Rozstrzygnięcie konkursu miało miejsce podczas spotkania integracyjnego Hubertus 2015, które odbyło się w ramach projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat. Zajęcia hipoterapii i terapeutycznej jazdy konnej dla osób niepełnosprawnych z województwa kujawsko – pomorskiego. Edycja II” współfinansowany przez województwo kujawsko pomorskie ze środków PFRON.

Nagrodę internautów zdobyło zdjęcie nr 11 "Ania na Syriuszu" autorem zdjęcia jest p. Dorota Kasperek.

Nagrodę jury zdobyło zdjęcie nr 10 "Maksym na Syriuszu" autorem zdjęcia jest p. Kamila Sadzikowska.

Nagrodę publiczności zgromadzonej na Hubertusie zdobyło zdjęcie nr 12 "El Caro" autorstwa p. Natalii Kulczyk

Zwycięzcom GRATULUJEMY!

Natomiast wszystkim osobom biorącym udział w konkursie bardzo dziękujemy za zaangażowanie oraz wsparcie swoją postawą idei krzewienia wiedzy na temat hipoterapii. DZIĘKUJEMY!

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".