lut 26, 2019

Warsztaty „Profilaktyka jamy ustnej” w ŚDS

W dniu 15.02.2019 roku w Środowiskowym Domu Samopomocy w Grudziądzu przeprowadzone zostały warsztaty z zakresu „Profilaktyka jamy ustnej” dla uczestników naszego ośrodka. Spotkanie zorganizowane było przy współpracy Cosmo Dental Clinic – Prywatnej Praktyki Stomatologicznej w Grudziądzu.

Higienistka stomatologiczna Pani Katarzyna Pulkowska przybliżyła tajniki prawidłowej techniki mycia zębów, konsekwencje nieprawidłowej higieny jamy ustnej oraz wpływ chorób w układzie stomatologicznym na zaburzenia ogólnoustrojowe w całym organizmie. Uczestnicy byli bardzo zainteresowani wykładem jak i pokazem praktycznym na eksponatach dentystycznych. Mamy nadzieję, że nasi podopieczni wezmą sobie wszystkie porady do serca.

Serdecznie dziękujemy za przeprowadzenie zajęć i zapraszamy ponownie.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".