lut 26, 2019

Warsztaty „Profilaktyka jamy ustnej” w ŚDS

W dniu 15.02.2019 roku w Środowiskowym Domu Samopomocy w Grudziądzu przeprowadzone zostały warsztaty z zakresu „Profilaktyka jamy ustnej” dla uczestników naszego ośrodka. Spotkanie zorganizowane było przy współpracy Cosmo Dental Clinic – Prywatnej Praktyki Stomatologicznej w Grudziądzu.

Higienistka stomatologiczna Pani Katarzyna Pulkowska przybliżyła tajniki prawidłowej techniki mycia zębów, konsekwencje nieprawidłowej higieny jamy ustnej oraz wpływ chorób w układzie stomatologicznym na zaburzenia ogólnoustrojowe w całym organizmie. Uczestnicy byli bardzo zainteresowani wykładem jak i pokazem praktycznym na eksponatach dentystycznych. Mamy nadzieję, że nasi podopieczni wezmą sobie wszystkie porady do serca.

Serdecznie dziękujemy za przeprowadzenie zajęć i zapraszamy ponownie.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.