sty 23, 2019

ŚDS na Mistrzostwach Futbolu Stołowego w Toruniu

W dniu 16 stycznia 2019r. uczestnicy ŚDS wyjechali do Torunia na VI Mistrzostwa  Futbolu Stołowego. Organizatorem mistrzostw była Fundacja im. Brata Alberta – Środowiskowy Dom Samopomocy i Dom Pomocy Społecznej w Toruniu.

Przedstawicielami naszego ośrodka byli: Maciej Zieliński i Maciej Borkowski. W turnieju wzięło udział 20 drużyn, z różnych ośrodków działających na rzecz osób niepełnosprawnych w Polsce. Emocji było bardzo dużo, po zaciętej rywalizacji nasi uczestnicy zajęli IV miejsce. Na końcu wręczono nagrody uczestnikom mistrzostw. wracaliśmy bardzo szczęśliwi z medalami i upominkami.

Dziękujemy organizatorom za bardzo miłą atmosferę.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.