sty 23, 2019

ŚDS na Mistrzostwach Futbolu Stołowego w Toruniu

W dniu 16 stycznia 2019r. uczestnicy ŚDS wyjechali do Torunia na VI Mistrzostwa  Futbolu Stołowego. Organizatorem mistrzostw była Fundacja im. Brata Alberta – Środowiskowy Dom Samopomocy i Dom Pomocy Społecznej w Toruniu.

Przedstawicielami naszego ośrodka byli: Maciej Zieliński i Maciej Borkowski. W turnieju wzięło udział 20 drużyn, z różnych ośrodków działających na rzecz osób niepełnosprawnych w Polsce. Emocji było bardzo dużo, po zaciętej rywalizacji nasi uczestnicy zajęli IV miejsce. Na końcu wręczono nagrody uczestnikom mistrzostw. wracaliśmy bardzo szczęśliwi z medalami i upominkami.

Dziękujemy organizatorom za bardzo miłą atmosferę.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".