gru 21, 2018

Wigilia w ŚDS

Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas dzielenia się radością i wspólnego kolędowania. W dniu 20 grudnia 2018r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował uroczystą Wieczerzę Wigilijną. Przy pięknie przygotowanym stole zasiedli zaproszeni goście, rodzice, uczestnicy i pracownicy Środowiskowego Domu Samopomocy.

Uczestnicy naszej placówki przedstawili artystyczny program świąteczny, przygotowany pod kierunkiem terapeutów ŚDS. Następnie wszyscy przełamali się opłatkiem i wspólnie kolędowali.

Spotkanie Wigilijne było dla wszystkich radosnym i wzruszającym przeżyciem więc składamy wyrazy wdzięczności wszystkim którzy z nami spędzili te niezwykłe chwile.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.