gru 21, 2018

Wigilia w ŚDS

Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas dzielenia się radością i wspólnego kolędowania. W dniu 20 grudnia 2018r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował uroczystą Wieczerzę Wigilijną. Przy pięknie przygotowanym stole zasiedli zaproszeni goście, rodzice, uczestnicy i pracownicy Środowiskowego Domu Samopomocy.

Uczestnicy naszej placówki przedstawili artystyczny program świąteczny, przygotowany pod kierunkiem terapeutów ŚDS. Następnie wszyscy przełamali się opłatkiem i wspólnie kolędowali.

Spotkanie Wigilijne było dla wszystkich radosnym i wzruszającym przeżyciem więc składamy wyrazy wdzięczności wszystkim którzy z nami spędzili te niezwykłe chwile.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".