ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

gru 5, 2018

III miejsce w Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych „fART” w Bydgoszczy

29 listopada br. uczestnicy ŚDS wyjechali do Bydgoszczy na VII już Festiwalu Twórczości Osób Niepełnosprawnych fART  który miał zasięg ogólnopolski.  Temat tegorocznego festiwalu brzmiał „To jest moja matka, ta ziemia! To jest moja matka, ta Ojczyzna!”.

W festiwalu wzięły udział osoby niepełnosprawne z całej polski  z naszego ośrodka do udziału przystąpiło 14- uczestników, w kategorii: rękodzieło, fotografia, malarstwo i twórczość  literacka.

Podczas Koncertu Galowego w Sanktuarium MB Królowej Męczenników w Bydgoszczy odbyło się wręczenie nagród laureatom. W tym roku  zajęliśmy  III miejsce które zdobyła Wanesa Regent  w kategorii rękodzieło. Gratulujemy wszystkim.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".