gru 4, 2018

Caritas przygotuje paczki świąteczne dla rodzin

Grudziądzkie Centrum Caritas tradycyjnie, jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".

Programy przygotowywania i przekazywania paczek żywnościowy z okazji Świąt Bożego Narodzenia realizowane są od samego początku funkcjonowania Grudziądzkiego Centrum Caritas. Stanowią dopełnienie całorocznych programów opartych na pomocy bezpośredniej i rozdawnictwie. W ten sposób chcemy wspomóc potrzebujące rodziny, aby korzystając z przygotowanych paczek żywnościowych mogły godnie przeżyć Święta Bożego Narodzenia. Paczki żywnościowe zawierać będą najbardziej potrzebne produkty spożywcze, które powinny znaleźć się na świątecznym stole w każdej rodzinie.

Na realizację zadania publicznego Grudziądzkie Centrum Caritas otrzyma dotację z budżetu miasta Grudziądza w kwocie 20 550,00 zł. Przygotowanych zostanie 411 paczek, które będą wydawane rodzinom wskazanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Grudziadzu w Stołówce Grudziądzkiego Centrum Caritas, Al. 23 Stycznia 16, 86-300 Grudziądz w dniach 19-20.12.2018 r. w godz. 8.00-11.00.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.