paź 19, 2015

Spotkanie integracyjne HUBERTUS 2015 - podsumowanie projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat"

W dniu 17 października 2015 na terenie Ośrodka Hipoterapii i Rekreacji Ruchowej Pasja odbyło się spotkanie integracyjne HUBERTUS 2015 i podsumowanie projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat. Zajęcia hipoterapii i terapeutycznej jazdy konnej dla osób niepełnosprawnych z województwa kujawsko-pomorskiego. Edycja II” współfinansowanego przez województwo kujawsko-pomorskie ze środków PFRON.

W programie spotkania znalazł się konkurs pogoni za lisem, konkurs jeździecki, głosowanie publiczności i rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego „Hipoterapia w kadrze”, poczęstunek i mnóstwo innych atrakcji dla dzieci i rodzin. Wszystkie konkursy nagradzane były dyplomami i nagrodami.

Spotkanie uatrakcyjniła muzyka na żywo Zespołu Jaskółka z DPS w Grudziądzu, pokaz treningu ujeżdżeniowo-skokowego, wystawa prac WTZ z Grudziądza.

Dziękujemy serdecznie Wszystkim przybyłym gościom, którzy nie przestraszyli się pogody i wspólnie z nami tworzyli gorącą atmosferę spotkania Hubertus 2015 m.in.: wójt gminy Dragacz p. Dorota Krezymon, wszystkim dzieciom wraz z opiekunami i rodzinami, wolontariuszom i sympatykom idei hipoterapii. Pomimo deszczu spotkaliśmy się w gronie około 100 osób.

Dziękujemy!

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.