paź 19, 2015

Spotkanie integracyjne HUBERTUS 2015 - podsumowanie projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat"

W dniu 17 października 2015 na terenie Ośrodka Hipoterapii i Rekreacji Ruchowej Pasja odbyło się spotkanie integracyjne HUBERTUS 2015 i podsumowanie projektu „Koń i ja razem idziemy przez świat. Zajęcia hipoterapii i terapeutycznej jazdy konnej dla osób niepełnosprawnych z województwa kujawsko-pomorskiego. Edycja II” współfinansowanego przez województwo kujawsko-pomorskie ze środków PFRON.

W programie spotkania znalazł się konkurs pogoni za lisem, konkurs jeździecki, głosowanie publiczności i rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego „Hipoterapia w kadrze”, poczęstunek i mnóstwo innych atrakcji dla dzieci i rodzin. Wszystkie konkursy nagradzane były dyplomami i nagrodami.

Spotkanie uatrakcyjniła muzyka na żywo Zespołu Jaskółka z DPS w Grudziądzu, pokaz treningu ujeżdżeniowo-skokowego, wystawa prac WTZ z Grudziądza.

Dziękujemy serdecznie Wszystkim przybyłym gościom, którzy nie przestraszyli się pogody i wspólnie z nami tworzyli gorącą atmosferę spotkania Hubertus 2015 m.in.: wójt gminy Dragacz p. Dorota Krezymon, wszystkim dzieciom wraz z opiekunami i rodzinami, wolontariuszom i sympatykom idei hipoterapii. Pomimo deszczu spotkaliśmy się w gronie około 100 osób.

Dziękujemy!

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.