ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

paź 18, 2018

Spotkanie pokazowe Miejskiej Policji w ŚDS

Mając na uwadze duże zainteresowanie uczestników naszego ośrodka pracą Miejskiej Policji w Grudziądzu, w dniu 16 października 2018r.  zorganizowano na terenie ŚDS  pokaz sprzętu  oraz radiowozu policyjnego.

Zainteresowanie było bardzo wielkie, nie zabrakło bowiem atrakcji pokazu psa szkolonego przez policję. Wszyscy byli bardzo szczęśliwi z pokazu i także mogli  zasiąść za kierownicą radiowozu. A w dniu 17 października mieliśmy możliwość odwiedzić Komendę Policji w Grudziądzu. Przywitał nas asp. szt. Jacek Jeleniewski oficer prasowy, który pokazał nam centrum głównego dowodzenia, mieliśmy również możliwość zobaczyć celę oraz jak pracują policjanci korzystając z nowoczesnych technik, które ułatwiają znalezienie przestępców czy ludzi zaginionych. Wiele atrakcji wzbudziło pokazanie motoru policyjnego i radiowozu wyposażonego w różne urządzenia potrzebne policjantom w swojej pracy. Odwiedziliśmy również salę ćwiczeń w której policjanci dbają o swoją sprawność fizyczną. Niektórzy z nas marzyli aby zostać super policjantem i to marzenie spełniło się chociaż na jeden dzień.

W imieniu całego ośrodka bardzo, bardzo dziękujemy Komendzie Miejskiej Policji za zorganizowanie pokazu dla naszych uczestników ŚDS, kierujemy również słowa podziękowania do policjantów którzy  w sposób profesjonalny przeprowadzili pokaz który wzbudził wielkie zainteresowanie i dostarczył wiele pozytywnych wrażeń i emocji.

Dziękujemy bardzo!

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.