lis 5, 2015

Tworzy się grudziądzkie LGD

Przedstawiciele kilkudziesięciu lokalnych podmiotów, zainteresowanych utworzeniem w Grudziądzu stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania, wzięło udział w spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się 3 listopada w sali konferencyjnej Mariny Grudziądz.

Reprezentanci firm, instytucji, organizacji pozarządowych oraz mieszkańców naszego miasta dyskutowali m.in. na temat projektu statutu LGD "Grudziadzki Spichlerz" oraz składali deklarację przystąpienia do stowarzyszenia. Wypełnione deklaracje są warunkiem wstąpienia do LGD jako członek zwyczajny i otrzymania tym samym czynnego prawa głosu podczas Walnego Zebrania Członków, które odbędzie się już w najbliższy wtorek, 10 listopada o godz. 16.00 również w Marinie. Członkowie stowarzyszenia wybiorą wtedy organy grudziądzkiego LGD oraz uchwalą jego statut.

Więcej informacji na temat grudziądzkiej Lokalnej Grupy Działania można otrzymać w Biurze LGD przy Al. 23 Stycznia 18 – w poniedziałki i środy w godz. 14.00 – 18.00, a w piątki w godz. 9.00 – 13.00 – lub, e-mailowo pod adresem: biuro@lgd.grudziadz.pl lub po numerem telefonu 605 173 605.
Najpóżniej 13 listopada będzie również dostępna strona internetowa www.lgd.grudziadz.pl

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.