lis 5, 2015

Tworzy się grudziądzkie LGD

Przedstawiciele kilkudziesięciu lokalnych podmiotów, zainteresowanych utworzeniem w Grudziądzu stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania, wzięło udział w spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się 3 listopada w sali konferencyjnej Mariny Grudziądz.

Reprezentanci firm, instytucji, organizacji pozarządowych oraz mieszkańców naszego miasta dyskutowali m.in. na temat projektu statutu LGD "Grudziadzki Spichlerz" oraz składali deklarację przystąpienia do stowarzyszenia. Wypełnione deklaracje są warunkiem wstąpienia do LGD jako członek zwyczajny i otrzymania tym samym czynnego prawa głosu podczas Walnego Zebrania Członków, które odbędzie się już w najbliższy wtorek, 10 listopada o godz. 16.00 również w Marinie. Członkowie stowarzyszenia wybiorą wtedy organy grudziądzkiego LGD oraz uchwalą jego statut.

Więcej informacji na temat grudziądzkiej Lokalnej Grupy Działania można otrzymać w Biurze LGD przy Al. 23 Stycznia 18 – w poniedziałki i środy w godz. 14.00 – 18.00, a w piątki w godz. 9.00 – 13.00 – lub, e-mailowo pod adresem: biuro@lgd.grudziadz.pl lub po numerem telefonu 605 173 605.
Najpóżniej 13 listopada będzie również dostępna strona internetowa www.lgd.grudziadz.pl

lut 17, 2018
15 lutego 2018 r.  uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Grudziądzu wyjechali na mistrzostwa Futbolu Stołowego organizowanego przez Fundację im. Brata Alberta, Środowiskowego Domu Samopomocy w Toruniu. Na turnieju było 22 drużyny z ŚDS-ów, DPS-ów i WTZ  z regionu kujawsko-pomorskiego.
lut 17, 2018
Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy obchodzili Dzień Świętego Walentego – święto miłości i przyjaźni. Ten wyjątkowy dzień przepełniony był życzliwością, dobrymi życzeniami i morzem serduszek. Walentynki w Naszym Domu spędziliśmy w atmosferze wesołej zabawy w kolorach czerwieni i srebra. Poczta Walentynkowa pękała w szwach, miłe wierszyki, życzenia przesyłali wszyscy.