lis 5, 2015

Tworzy się grudziądzkie LGD

Przedstawiciele kilkudziesięciu lokalnych podmiotów, zainteresowanych utworzeniem w Grudziądzu stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania, wzięło udział w spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się 3 listopada w sali konferencyjnej Mariny Grudziądz.

Reprezentanci firm, instytucji, organizacji pozarządowych oraz mieszkańców naszego miasta dyskutowali m.in. na temat projektu statutu LGD "Grudziadzki Spichlerz" oraz składali deklarację przystąpienia do stowarzyszenia. Wypełnione deklaracje są warunkiem wstąpienia do LGD jako członek zwyczajny i otrzymania tym samym czynnego prawa głosu podczas Walnego Zebrania Członków, które odbędzie się już w najbliższy wtorek, 10 listopada o godz. 16.00 również w Marinie. Członkowie stowarzyszenia wybiorą wtedy organy grudziądzkiego LGD oraz uchwalą jego statut.

Więcej informacji na temat grudziądzkiej Lokalnej Grupy Działania można otrzymać w Biurze LGD przy Al. 23 Stycznia 18 – w poniedziałki i środy w godz. 14.00 – 18.00, a w piątki w godz. 9.00 – 13.00 – lub, e-mailowo pod adresem: biuro@lgd.grudziadz.pl lub po numerem telefonu 605 173 605.
Najpóżniej 13 listopada będzie również dostępna strona internetowa www.lgd.grudziadz.pl

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".