lis 5, 2015

Tworzy się grudziądzkie LGD

Przedstawiciele kilkudziesięciu lokalnych podmiotów, zainteresowanych utworzeniem w Grudziądzu stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania, wzięło udział w spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się 3 listopada w sali konferencyjnej Mariny Grudziądz.

Reprezentanci firm, instytucji, organizacji pozarządowych oraz mieszkańców naszego miasta dyskutowali m.in. na temat projektu statutu LGD "Grudziadzki Spichlerz" oraz składali deklarację przystąpienia do stowarzyszenia. Wypełnione deklaracje są warunkiem wstąpienia do LGD jako członek zwyczajny i otrzymania tym samym czynnego prawa głosu podczas Walnego Zebrania Członków, które odbędzie się już w najbliższy wtorek, 10 listopada o godz. 16.00 również w Marinie. Członkowie stowarzyszenia wybiorą wtedy organy grudziądzkiego LGD oraz uchwalą jego statut.

Więcej informacji na temat grudziądzkiej Lokalnej Grupy Działania można otrzymać w Biurze LGD przy Al. 23 Stycznia 18 – w poniedziałki i środy w godz. 14.00 – 18.00, a w piątki w godz. 9.00 – 13.00 – lub, e-mailowo pod adresem: biuro@lgd.grudziadz.pl lub po numerem telefonu 605 173 605.
Najpóżniej 13 listopada będzie również dostępna strona internetowa www.lgd.grudziadz.pl

kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.

mar 29, 2018
Zbliżają się Święta Zmartwychwstania Pańskiego. To czas niezykle ważny dla Chrześcijan. Z tej okazji chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.