lis 5, 2015

Tworzy się grudziądzkie LGD

Przedstawiciele kilkudziesięciu lokalnych podmiotów, zainteresowanych utworzeniem w Grudziądzu stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania, wzięło udział w spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się 3 listopada w sali konferencyjnej Mariny Grudziądz.

Reprezentanci firm, instytucji, organizacji pozarządowych oraz mieszkańców naszego miasta dyskutowali m.in. na temat projektu statutu LGD "Grudziadzki Spichlerz" oraz składali deklarację przystąpienia do stowarzyszenia. Wypełnione deklaracje są warunkiem wstąpienia do LGD jako członek zwyczajny i otrzymania tym samym czynnego prawa głosu podczas Walnego Zebrania Członków, które odbędzie się już w najbliższy wtorek, 10 listopada o godz. 16.00 również w Marinie. Członkowie stowarzyszenia wybiorą wtedy organy grudziądzkiego LGD oraz uchwalą jego statut.

Więcej informacji na temat grudziądzkiej Lokalnej Grupy Działania można otrzymać w Biurze LGD przy Al. 23 Stycznia 18 – w poniedziałki i środy w godz. 14.00 – 18.00, a w piątki w godz. 9.00 – 13.00 – lub, e-mailowo pod adresem: biuro@lgd.grudziadz.pl lub po numerem telefonu 605 173 605.
Najpóżniej 13 listopada będzie również dostępna strona internetowa www.lgd.grudziadz.pl

wrz 3, 2018
„Dar Juniora dla Seniora – a może odwrotnie?” – w dzisiejszym świecie coraz mniej jest rodzin mieszkających wielopokoleniowo a starość, choroba i śmierć dzieją się „jakby poza rodziną”. Przewrotność tematu kolonii pokazuje że nigdy nie wiadomo czy bardziej jesteśmy dającymi czy biorącymi w relacji międzypokoleniowej.
lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.