sie 27, 2018

ŚDS na pikniku ogórkowym

Dnia 22 sierpnia 2018 roku uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas wyjechali na VIII Piknik Ogórkowy, który tradycyjnie organizowany jest przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Bliźnie. W tym roku piknik odbył się w parku przy Centrum Kultury i Sportu w Jabłonowie Pomorskim.

Jak zawsze gospodarze z pełnym zaangażowaniem podeszli do zadania i zorganizowali wiele atrakcji dla wszystkich gości. Głównymi konkurencjami było kiszenie ogórków oraz rzeźbienie z ogórków, gdzie popis swojej wyobraźni dali nasi uczestnicy którzy mieli za zadanie wykonać kreatywną rzeźbę z ogórka. Nie zabrakło pokazów jazdy konnej w specjalnie przygotowanych strojach ułańskich.

Po konkursach przyszedł czas na  zabawę taneczną, w której wszyscy świetnie się bawili.

Na zakończenie każda palcówka otrzymała pamiątkowy dyplom oraz upominek.

Dziękujemy organizatorom za zaproszenie i fajną zabawę w miłym gronie.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".