sie 27, 2018

ŚDS na pikniku ogórkowym

Dnia 22 sierpnia 2018 roku uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas wyjechali na VIII Piknik Ogórkowy, który tradycyjnie organizowany jest przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Bliźnie. W tym roku piknik odbył się w parku przy Centrum Kultury i Sportu w Jabłonowie Pomorskim.

Jak zawsze gospodarze z pełnym zaangażowaniem podeszli do zadania i zorganizowali wiele atrakcji dla wszystkich gości. Głównymi konkurencjami było kiszenie ogórków oraz rzeźbienie z ogórków, gdzie popis swojej wyobraźni dali nasi uczestnicy którzy mieli za zadanie wykonać kreatywną rzeźbę z ogórka. Nie zabrakło pokazów jazdy konnej w specjalnie przygotowanych strojach ułańskich.

Po konkursach przyszedł czas na  zabawę taneczną, w której wszyscy świetnie się bawili.

Na zakończenie każda palcówka otrzymała pamiątkowy dyplom oraz upominek.

Dziękujemy organizatorom za zaproszenie i fajną zabawę w miłym gronie.

lip 29, 2019
Informujemy, iż w dniach od 29 lipca do 9 sierpnia br. wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego będzie nieczynna z powodu przerwy urlopowej.
lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.