ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY

lip 9, 2018

Olimpiada ŚDS

W dniu 26 czerwca 2018 przedstawiciele naszego ŚDS udali się do Nowej Wsi Wielkiej, aby uczestniczyć w XVII Olimpiadzie Sportowej Środowiskowych Domów Samopomocy województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Jak co roku Olimpiada rozpoczęła się uroczystym przemarszem wszystkich trzydziestu-pięciu ekip sportowych i efektownym rozpoczęciem. Uczestnicy zmagali się w pięciu konkurencjach:

- strzał na bramkę,

- skok w dal z miejsca,

- rzut do kosza,

- rzut do celu,

- sztafeta.

Zaangażowanie naszej ekipy było ogromne, w skupieniu i z dużą determinacją przechodziła przez wszystkie konkurencje wspierając się nawzajem.

Po zmaganiach sportowych przyszedł czas na odpoczynek, integrację i zabawę przy muzyce. Spotkanie zakończyło się przedstawieniem najlepszych wyników oraz wręczeniem nagród i pamiątkowych dyplomów.

A.S.

gru 23, 2019
 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Państwu najserdeczniejsze życzenia.
gru 2, 2019
Grudziądzkie Centrum Caritas jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".