lip 3, 2018

"Smacznie, zdrowo, kolorowo" - podsumowanie Żółtego Talerza w świetlicy Przystań

Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.

Żółty Talerz to program wsparcia systemu żywienia dzieci poprzez działanie tam, gdzie konkretne dziecko siada do posiłku: w stołówce, w świetlicy, czy też w domu rodzinnym. Żółty Talerz został uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z najbardziej skutecznymi polskimi organizacjami pomocowymi:

– Caritas

– Towarzystwem Przyjaciół Dzieci

– Polskim Czerwonym Krzyżem

– Bankami Żywności

– SOS Wioskami Dziecięcymi

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.