cze 7, 2018

Piknik Rodzinny - ŚDS

W piękny słoneczny dzień 30 maja br. Postanowiliśmy spędzić dzień w naszym ogrodzie. Na Piknik zostali zaproszeni rodzice uczestników do wspólnej zabawy. Całej imprezie towarzyszył bogaty bufet zaopatrzony w domowe wypieki przygotowane przez rodziców oraz pracownię kulinarną.

W programie  było dużo atrakcji i konkursów z nagrodami. jak widać na zdjęciach było dużo śmiechu i zabawy. Na koniec rozdano nagrody za udział w konkursach.

cze 4, 2018
W dniu 22 maja 2018 r. w ramach projektu,  „Rodzina w Centrum” współfinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko Pomorskiego na lata 2014-2020, Priorytet 9 Solidarne społeczeństwo, Działanie 9.3 Rozwój usług społecznych, odbyło się spotkanie dotyczące rozwoju rodzinnych form pieczy zastępczej oraz placówek opiekuńczo –wychowawczych do 14 dzieci.
kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.