cze 7, 2018

Piknik Rodzinny - ŚDS

W piękny słoneczny dzień 30 maja br. Postanowiliśmy spędzić dzień w naszym ogrodzie. Na Piknik zostali zaproszeni rodzice uczestników do wspólnej zabawy. Całej imprezie towarzyszył bogaty bufet zaopatrzony w domowe wypieki przygotowane przez rodziców oraz pracownię kulinarną.

W programie  było dużo atrakcji i konkursów z nagrodami. jak widać na zdjęciach było dużo śmiechu i zabawy. Na koniec rozdano nagrody za udział w konkursach.

gru 4, 2018
Grudziądzkie Centrum Caritas tradycyjnie, jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".
gru 3, 2018
Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom to najbardziej rozpoznawalna akcja Caritas w Polsce. Co roku na polskich stołach wigilijnych płoną miliony charytatywnych świec Caritas, z których dochód przeznaczony jest na wsparcie najbardziej potrzebujących dzieci. Idea akcji od początku nawiązuje do tradycji związanej z pustym miejscem przy stole wigilijnym. Światło świec zachęca Polaków, by zaprosili do swojego domu najbardziej bezbronnych i najmniejszych ludzi.