cze 7, 2018

Piknik Rodzinny - ŚDS

W piękny słoneczny dzień 30 maja br. Postanowiliśmy spędzić dzień w naszym ogrodzie. Na Piknik zostali zaproszeni rodzice uczestników do wspólnej zabawy. Całej imprezie towarzyszył bogaty bufet zaopatrzony w domowe wypieki przygotowane przez rodziców oraz pracownię kulinarną.

W programie  było dużo atrakcji i konkursów z nagrodami. jak widać na zdjęciach było dużo śmiechu i zabawy. Na koniec rozdano nagrody za udział w konkursach.

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.