maj 17, 2018

Metamorfozy uczestniczek ŚDS

Myślimy o delikatnej zmianie lub totalnej metamorfozie, ale boimy się spróbować czegoś nowego! Większość z nas ma taki dylemat.

Trzy odważne uczestniczki ŚDS postanowiły poddać się zabiegom upiększającym uczennicom z Technikum usług fryzjerskich (wizaż, kreowanie wizerunku oraz pielęgnacja dłoni) pod okiem p. Katarzyny Wierzbowskiej nauczycielki z Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych w Grudziądzu. Jest to początek cyklu wspólnych spotkań.

Oceńcie sami czy metamorfozy się udały.

AS

cze 4, 2018
W dniu 22 maja 2018 r. w ramach projektu,  „Rodzina w Centrum” współfinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko Pomorskiego na lata 2014-2020, Priorytet 9 Solidarne społeczeństwo, Działanie 9.3 Rozwój usług społecznych, odbyło się spotkanie dotyczące rozwoju rodzinnych form pieczy zastępczej oraz placówek opiekuńczo –wychowawczych do 14 dzieci.
kwi 17, 2018

W Niedzielę Miłosierdzia, 8 kwietnia 2018 r. w kościele Niepokalanego Serca NMP nowi (i zarazem pierwsi) członkowie Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej Nr 16 w Grudziądzu złożyli swoje przyrzeczenie i otrzymali legitymacje członków SKC.