maj 17, 2018

Metamorfozy uczestniczek ŚDS

Myślimy o delikatnej zmianie lub totalnej metamorfozie, ale boimy się spróbować czegoś nowego! Większość z nas ma taki dylemat.

Trzy odważne uczestniczki ŚDS postanowiły poddać się zabiegom upiększającym uczennicom z Technikum usług fryzjerskich (wizaż, kreowanie wizerunku oraz pielęgnacja dłoni) pod okiem p. Katarzyny Wierzbowskiej nauczycielki z Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych w Grudziądzu. Jest to początek cyklu wspólnych spotkań.

Oceńcie sami czy metamorfozy się udały.

AS

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.