maj 17, 2018

Metamorfozy uczestniczek ŚDS

Myślimy o delikatnej zmianie lub totalnej metamorfozie, ale boimy się spróbować czegoś nowego! Większość z nas ma taki dylemat.

Trzy odważne uczestniczki ŚDS postanowiły poddać się zabiegom upiększającym uczennicom z Technikum usług fryzjerskich (wizaż, kreowanie wizerunku oraz pielęgnacja dłoni) pod okiem p. Katarzyny Wierzbowskiej nauczycielki z Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych w Grudziądzu. Jest to początek cyklu wspólnych spotkań.

Oceńcie sami czy metamorfozy się udały.

AS

gru 4, 2018
Grudziądzkie Centrum Caritas tradycyjnie, jak co roku przygotuje i przekaże paczki świąteczne rodzin potrzebujących z terenu Grudziądza. Przygotowanie paczek odbędzie się w ramach realizacji zadania publicznego powierzonego przez Gminę-Miasto Grudziadz: "Przygotowanie i przekazanie paczek żywnościowych z okazji Świąt Bożego Narodzenia dla rodzin korzystajacych z pomocy społecznej".
gru 3, 2018
Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom to najbardziej rozpoznawalna akcja Caritas w Polsce. Co roku na polskich stołach wigilijnych płoną miliony charytatywnych świec Caritas, z których dochód przeznaczony jest na wsparcie najbardziej potrzebujących dzieci. Idea akcji od początku nawiązuje do tradycji związanej z pustym miejscem przy stole wigilijnym. Światło świec zachęca Polaków, by zaprosili do swojego domu najbardziej bezbronnych i najmniejszych ludzi.