maj 17, 2018

Metamorfozy uczestniczek ŚDS

Myślimy o delikatnej zmianie lub totalnej metamorfozie, ale boimy się spróbować czegoś nowego! Większość z nas ma taki dylemat.

Trzy odważne uczestniczki ŚDS postanowiły poddać się zabiegom upiększającym uczennicom z Technikum usług fryzjerskich (wizaż, kreowanie wizerunku oraz pielęgnacja dłoni) pod okiem p. Katarzyny Wierzbowskiej nauczycielki z Zespołu Szkół Budowlanych i Plastycznych w Grudziądzu. Jest to początek cyklu wspólnych spotkań.

Oceńcie sami czy metamorfozy się udały.

AS

wrz 3, 2018
„Dar Juniora dla Seniora – a może odwrotnie?” – w dzisiejszym świecie coraz mniej jest rodzin mieszkających wielopokoleniowo a starość, choroba i śmierć dzieją się „jakby poza rodziną”. Przewrotność tematu kolonii pokazuje że nigdy nie wiadomo czy bardziej jesteśmy dającymi czy biorącymi w relacji międzypokoleniowej.
lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.