Realizowany program ma na celu pomoc żywnościową dla ok. 2,3 tysiąca osób miesięcznie. Realizacja zadania ma na celu załagodzić niedostatek i ubóstwo w rodzinie oraz realizację działań na rzecz włączenia społecznego uczestników projektu.
Skład paczki żywnościowej w maju 2018 r. na 1 osobę:
1. Makaron jajeczny - 2 szt. x 0,5 kg = 1 kg
2. Groszek - 2 szt. 0,4 kg = 0,8 kg
3. Fasola - 1 szt. 0,4 kg = 0,4 kg
4. Koncentrat pomidorowy - 2 szt. x 0,16 kg = 0,32 kg
5. Powidła - 1 szt. x 0,3 kg = 0,3 kg
6. Filet - 3 szt. x 0,17 kg = 0,51 kg
7. Szynka drobiowa - 2 szt. x 0,3 kg = 0,6 kg
8. Olej - 1 szt. x 1 l
9. Szynka wieprzowa - 2 szt. x 0,3 kg = 0,6 kg
10. Pasztet - 1 szt. x 0,16 kg
Razem: 5,69 kg
Szanowni Państwo
„W związku z zakończeniem w dniu 31 grudnia 2023 r. projektu, pn. „Rodzina w Centrum 3” (RPKP.09.03.02-04-0068/20) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas w Grudziądzu przez okres 4 tygodni, tj. do 31 stycznia 2024 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są następujące usługi
- konsultacje i poradnictwo specjalistyczne,
- grupy wsparcia dla rodzin zastępczych i naturalnych z problemami opiekuńczo-wychowawczymi.
Kontakt: Beata Wyczyńska-Hoppe tel. 692403905