kwi 25, 2018

Wizyta Biskupa w świetlicy „Św. Józefa”

16 kwietnia br. podczas wizytacji w parafii św. Józefa w Grudziądzu Ksiądz Biskup Wiesław Śmigiel spotkał się z dziećmi uczęszczającymi do świetlicy opiekuńczo-profilaktycznej Św. Józefa prowadzonej przez Grudziądzkie Centrum Caritas. Po krótkiej części artystycznej ksiądz Biskup spędził miło czas na rozmowie z dziećmi i pracownikami, a następnie wpisał się do świetlicowej kroniki.

FOTOGALERIA

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.