kwi 25, 2018

Wizyta Biskupa w świetlicy „Św. Józefa”

16 kwietnia br. podczas wizytacji w parafii św. Józefa w Grudziądzu Ksiądz Biskup Wiesław Śmigiel spotkał się z dziećmi uczęszczającymi do świetlicy opiekuńczo-profilaktycznej Św. Józefa prowadzonej przez Grudziądzkie Centrum Caritas. Po krótkiej części artystycznej ksiądz Biskup spędził miło czas na rozmowie z dziećmi i pracownikami, a następnie wpisał się do świetlicowej kroniki.

FOTOGALERIA

lip 5, 2019
W dniu 18.06.2019 r. Środowiskowy Dom Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas zorganizował festyn integracyjny pt. „Dziki Zachód”.  Impreza rozpoczęła się w Rudniku na plaży „Delfin”. Zaproszono 30 placówek działających na rzecz osób niepełnosprawnych do wspólnej zabawy.
cze 26, 2019
19 czerwca 2019 roku w Centrum Rozrywki Extreme w Grudziądzu odbył się Festyn rodzinny podsumowujący realizację projektu pn. "Przystań rodzicielska". W festynie udział wzięli Uczestnicy projektu, otoczenie Uczestników oraz mieszkańcy Grudziądza. Zapewniono liczne atrakcje m.in. dmuchane zamki, jazdę gokartami, alpaki, zumbę oraz ognisko z kiełbaskami.