kwi 12, 2018

Wizyta Biskupa w ŚDS

Dnia 10.04.2018 roku po raz pierwszy zagościł w naszych skromnych progach nowy Biskup Toruński –Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup  Wiesław Śmigiel. Towarzyszył mu ksiądz Paweł Rochman - sekretarz i kapelan Biskupa. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze.

Biskup w towarzystwie Dyrekcji Grudziądzkiego Centrum Caritas zwiedził wszystkie pracownie, rozmawiał z uczestnikami i terapeutami na temat prowadzonych zajęć. Na koniec pobłogosławił nas życząc dalszej wytrwałości w pracy.  wdzięczni za wizytę obdarowaliśmy naszego gościa prezentem: „kosz słodyczy”.

Czekamy na kolejną wizytę

lis 6, 2018

Dnia 09,10,2018 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy Grudziądzkiego Centrum Caritas odwiedzili Centrum Opieki Nad Zwierzętami w Grudziądzu, gdzie mieli okazje poznać zawód weterynarza oraz zobaczyć jak wygląda praca ze zwierzętami. Uczestnicy mogli nie tylko nakarmić i wejść pogłaskać zwierzęta, a podczas oprowadzania poznali wszystkie ich imiona. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z wizyty i zdziwieni jaka to ciężka praca.

lis 5, 2018

W piątek 26 października około godziny 17.00 do budynku Caritas przy ulicy Marcinkowskiego przybyła młodzież ze Szkolnych Kół Caritas z rejonu grudziądzkiego. Ponad 60 osób ze śpiworami i karimatami przybyła na Noc Wolontariatu, aby wspólnie bawić się, integrować i twórczo pracować.