kwi 12, 2018

Wizyta Biskupa w ŚDS

Dnia 10.04.2018 roku po raz pierwszy zagościł w naszych skromnych progach nowy Biskup Toruński –Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup  Wiesław Śmigiel. Towarzyszył mu ksiądz Paweł Rochman - sekretarz i kapelan Biskupa. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze.

Biskup w towarzystwie Dyrekcji Grudziądzkiego Centrum Caritas zwiedził wszystkie pracownie, rozmawiał z uczestnikami i terapeutami na temat prowadzonych zajęć. Na koniec pobłogosławił nas życząc dalszej wytrwałości w pracy.  wdzięczni za wizytę obdarowaliśmy naszego gościa prezentem: „kosz słodyczy”.

Czekamy na kolejną wizytę

lip 11, 2018
W związku z zakończeniem w dniu 30 czerwca 2018 roku projektu, pn. „Rodzina w Centrum” (RPKP.09.03.02-04-0008/16) realizowanego w ramach Osi Priorytetowej 9 Solidarne społeczeństwo, Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych, Poddziałania 9.3.2 Rozwój usług społecznych w ramach części RPO WKP 2014-2020 współfinansowanej z Europejskiego Funduszu Społecznego, informujemy, że w Grudziądzkim Centrum Caritas przez okres 4 tygodni, tj. do 30 lipca 2018 r. w dalszym ciągu funkcjonują i dostępne są usługi.
lip 3, 2018
Dnia 20 czerwca 2018 roku w Świetlicy Przystań odbył się festyn dla dzieci ze świetlicy pn. "Smacznie, zdrowo, kolorowo" podsumowujący realizację drugiej edycji programu  Żółty Talerz. Podczas festynu dzieci degustowały smaczne i zdrowe przekąski oraz przygotowywały sałtkę owocową. Program Żółty Talerz realizowany jest w świetlicach Przystań i św. Józefa od września 2016 roku.