kwi 12, 2018

Wizyta Biskupa w ŚDS

Dnia 10.04.2018 roku po raz pierwszy zagościł w naszych skromnych progach nowy Biskup Toruński –Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup  Wiesław Śmigiel. Towarzyszył mu ksiądz Paweł Rochman - sekretarz i kapelan Biskupa. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze.

Biskup w towarzystwie Dyrekcji Grudziądzkiego Centrum Caritas zwiedził wszystkie pracownie, rozmawiał z uczestnikami i terapeutami na temat prowadzonych zajęć. Na koniec pobłogosławił nas życząc dalszej wytrwałości w pracy.  wdzięczni za wizytę obdarowaliśmy naszego gościa prezentem: „kosz słodyczy”.

Czekamy na kolejną wizytę

lip 31, 2018
Wzorem lat ubiegłych również w tym roku Grudziądzkie Centrum Caritas organizuje kolonie letnie dla dzieci z terenu naszego miasta. W tym roku na dwóch - 10 dniowych turnusach wypoczywać będzie prawie 100 dzieci.
lip 31, 2018
W dniu 6 lipca grupa zaradności życiowej uczestniczyła w autorskich zajęciach wspierających funkcjonowanie w sferach fizycznej, emocjonalnej, poznawczej i społecznej osób niepełnosprawnych ze sprzężeniami z wykorzystaniem różnych form terapii m.in. hipoterapia – terapia kontaktem z koniem, felinoterapia, sylwoterapia, hortiterapia.